Trillebollesuppe med kødboller og trilleboller
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Gør gulerødderne i stand, skær dem i grove stykker. Kom grøntsager, bryst, høne og suppevisk i gryden, hæld vand på og kog op. Skum grundigt, skru ned for varmen og lad retten simre videre ved svag varme i et par timer til kødet er mørt.
Imens gøres de 2 gange fars i stand. I begge tilfælde røres samtlige ingredienser grundigt sammen, hvorefter farsen formes til små kugler på størrelse med traditionelle kødboller. Lidt af suppen tages fra og heri koges både kødboller og trille-boller lidt ad flere omgang. Traditionelt gemmes hønen og oksebrystet nu til næste dag, mens den klare suppe spises med bollerne i. Suppen med bollerne har kogt i ca. 2 timer. |
|
Opskriften er vist 27570 gange,
og udskrevet 280 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Laila - 2019-12-18 18:23:22 400 g revet frandsbød 3 æg og 100 g blød smør så er det trillebolle kogt i vand til de flyder oven på jensen.brutus willy - 2009-03-12 12:39:26 Jeg gir 10 for denne opskrift...ikke siden 1969,(Hvor mor døde),har jeg smagt så god en suppe...indgredienserne er godt nok lidt dyre,men jo mere man bruger penge,jo bedre for samfundet...siges der jo. Jeg havde lidt svært ved at få Franskbrødskuglerne/raspen til at hænge sammen-de ville hele tiden "smuldre" når jeg rullede dem mellem håndfladerne...problemet blev dog løst ved at dyppe hænderne i koldt vand,og ligesom "masere" lidt vand ned i kuglen. Gryden var 35 min.om at komme i kog,og præcis en time efter var kødet kogt rigtig godt mørt. Tak for den opskrift. jensen.brutus.willy - 2009-03-11 17:35:15 Retten ser rigtig lækker ud,og jeg vil købe ind og lave den i dag...jeg vender tilbage og afgiver min bedømmelse senere. Dog kan jeg fastslå med det samme,at derikke bliver tale om to timers kogetid, da jeg har anskaffet mig en rigtig god gryde (169 kr i Aldi for en lille uge siden,og jeg har aldrig gjort et bedre køb)den skal bare ha en kop vand i bunden,og maden er kogt på meget mindre tid end traditionel kogning. Jeg vender tilbage i morgen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne