Klejner fra Lolland
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Alle ingredienserne blandes og æltes til en smidig dej. Sættes til hvile 1 time.
Dejen udrulles til ca.3 mm. tykkelse. Udskæres med en klejnespore og bages lysebrune i palmin eller svinefedt. Serveres med flormelis drysset over. Tips: Bliver dejlig sprøde udvendig - og bløde indeni. |
|
Opskriften er vist 67666 gange,
og udskrevet 3230 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (51 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2016-12-22 22:15:56 Vi har afprøvet og taget billeder til denne opskrift den 20.12.2016 selve dejen er lidt skrøbelig, så den er svær at "vride" måske derfor der ikke står noget om dette i opskriften. Når klejnerne skal koges, bliver palminen hurtigt "brugt" og bør skiftes undervejs til 1 portion anonym - 2013-12-21 16:34:18 Desværre syntes jeg ikke de smager af meget Hanne - 2013-12-01 17:32:35 Tusind tak for denne opskrift, det var jo Bedstes klejner. Jeg var som lille pige, for over 50 år siden med til at lave klejner sammen med Bedste. De var sprøde udvendig og bløde indvendig. Jeg har aldrig før kunnet finde opskriften, på disse "Bedsteklejner" Men nu var den der. Jeg tilsatte citronskal og citronsaft samt lidt kardemomme. Kogte dem i rapsolie. De smager SKØNT. Ditte - 2012-12-10 09:00:22 Er jeg den eneste der har problemer med at dejen er meget fedtet når den skal rulles ud ? Jeg bruger ufatteligt meget mel til udrulning. Hvad gør I andre ? Ditte - 2012-12-08 08:29:48 Er jeg den eneste der har problemer med at dejen er meget fedtet når den skal rulles ud ? Jeg bruger ufatteligt meget mel til udrulning. Hvad gør I andre ? Linda - 2012-12-05 11:21:43 De smager fantastisk - men hvor længe kan de mon holde sig..?? Joan Arnesen - 2010-12-21 16:29:23 jeg har kogt klejnerne, jeg syntes de er meget søde, vil mene at det halve farin er nok. Har haft gæster til prøvesmagning de syntes også de er for søde desværre. Natalie - 2010-12-18 11:22:23 Super gode. Sprøde udenpå og bløde indeni. De smager endnu bedre med kardemomme og revet citronskal kogt i rapsolie. jacel - 2009-12-10 16:14:46 Meget lækre og luftige har brugt, kardemomme og revet citron, kogt i rapsolie lenjac - 2008-12-01 13:30:33 prøv med reven citronskal- det giver et pift. Susanne - 2007-12-22 04:10:50 Tilføj lidt kardemomme, så smager de extra godt! Ellers en rigtig god opskrift =) lone norge - 2007-12-18 15:44:46 har laget dem for nordmænd de er bare ellevilde med dem camilla - 2007-11-29 18:38:47 hvormange bliver der cirka ud af en potion..? AG - 2007-11-27 15:50:59 Synes ikke rigtig de smager af noget Karen - 2007-09-15 13:35:55 de er fantasktiske, især med pesto og kanel jer siger jer det var et hit hos børnene Ditte - 2006-12-22 21:56:49 Rigtig gode. Sagt af en der ellers ikke kan lide klejner Sanne - 2006-12-14 14:04:57 de får 9, men havde der i opskriften stået at man skulle bruge rapsolie istedet for palmin el. svinefedt, så havde de fået et rent 10 tal hulhula - 2006-12-02 15:17:59 de er super lækrere anonym - 2005-01-01 01:01:01 KANON Jane - 2005-01-01 01:01:01 Heller rapsolie, det smager ikke igennem. Anne - 2005-01-01 01:01:01 Meget lækre klejner og luftige, Et tip: bruge oliveolie til at bage klejner så bliver de super |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne