Klejner fra Lolland

Klejner fra Lolland, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Klejner fra Lolland, billede 4 Klejner fra Lolland, billede 1 Klejner fra Lolland, billede 2 Klejner fra Lolland, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

70 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Hjortetaksalt
   
Palmin
Opskrift:
Alle ingredienserne blandes og æltes til en smidig dej. Sættes til hvile 1 time.

Dejen udrulles til ca.3 mm. tykkelse. Udskæres med en klejnespore og bages lysebrune i palmin eller svinefedt.

Serveres med flormelis drysset over.

Tips:

Bliver dejlig sprøde udvendig - og bløde indeni.





karakterer:
Opskriften er vist 67666 gange,
og udskrevet 3230 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (51 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15676 (3732 kcal)
KJ pr. Portion 15676 (3732 kcal)
Vægt ialt 1130 gram
Vægt pr. Portion 1130 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1387 KJ (330 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 9.2 gram
Kulhydrat 54.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-22 22:15:56
Vi har afprøvet og taget billeder til denne opskrift den 20.12.2016 selve dejen er lidt skrøbelig, så den er svær at "vride" måske derfor der ikke står noget om dette i opskriften. Når klejnerne skal koges, bliver palminen hurtigt "brugt" og bør skiftes undervejs til 1 portion

  -   2013-12-21 16:34:18
Desværre syntes jeg ikke de smager af meget

  -   2013-12-01 17:32:35
Tusind tak for denne opskrift, det var jo Bedstes klejner. Jeg var som lille pige, for over 50 år siden med til at lave klejner sammen med Bedste. De var sprøde udvendig og bløde indvendig. Jeg har aldrig før kunnet finde opskriften, på disse "Bedsteklejner" Men nu var den der. Jeg tilsatte citronskal og citronsaft samt lidt kardemomme. Kogte dem i rapsolie. De smager SKØNT.

  -   2012-12-10 09:00:22
Er jeg den eneste der har problemer med at dejen er meget fedtet når den skal rulles ud ? Jeg bruger ufatteligt meget mel til udrulning. Hvad gør I andre ?

  -   2012-12-08 08:29:48
Er jeg den eneste der har problemer med at dejen er meget fedtet når den skal rulles ud ? Jeg bruger ufatteligt meget mel til udrulning. Hvad gør I andre ?

  -   2012-12-05 11:21:43
De smager fantastisk - men hvor længe kan de mon holde sig..??

  -   2010-12-21 16:29:23
jeg har kogt klejnerne, jeg syntes de er meget søde, vil mene at det halve farin er nok. Har haft gæster til prøvesmagning de syntes også de er for søde desværre.

  -   2010-12-18 11:22:23
Super gode. Sprøde udenpå og bløde indeni. De smager endnu bedre med kardemomme og revet citronskal kogt i rapsolie.

  -   2009-12-10 16:14:46
Meget lækre og luftige har brugt, kardemomme og revet citron, kogt i rapsolie

  -   2008-12-01 13:30:33
prøv med reven citronskal- det giver et pift.

  -   2007-12-22 04:10:50
Tilføj lidt kardemomme, så smager de extra godt! Ellers en rigtig god opskrift =)

  -   2007-12-18 15:44:46
har laget dem for nordmænd de er bare ellevilde med dem

  -   2007-11-29 18:38:47
hvormange bliver der cirka ud af en potion..?

  -   2007-11-27 15:50:59
Synes ikke rigtig de smager af noget

  -   2007-09-15 13:35:55
de er fantasktiske, især med pesto og kanel jer siger jer det var et hit hos børnene

  -   2006-12-22 21:56:49
Rigtig gode. Sagt af en der ellers ikke kan lide klejner

  -   2006-12-14 14:04:57
de får 9, men havde der i opskriften stået at man skulle bruge rapsolie istedet for palmin el. svinefedt, så havde de fået et rent 10 tal

  -   2006-12-02 15:17:59
de er super lækrere

  -   2005-01-01 01:01:01
KANON

  -   2005-01-01 01:01:01
Heller rapsolie, det smager ikke igennem.

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget lækre klejner og luftige, Et tip: bruge oliveolie til at bage klejner så bliver de super