Fyensk Røgost
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Ingredienserne røres sammen i en skål og afdækkes. Står herefter varmt ca. 36 timer til mælken er skilt i Valle og ost.
Læg et klæde i et dørslag og filtrer vallen fra. Processen tager ca. 24 timer i køleskab.
Osten ryges på et sold (ca. 19 i diameter) med ikke alt for små huller.
Som brændsel bruges rughalm og brændenælder. Røgtid ca. 15 min. Brug evt. blikspand uden bund som ovn.
Serveres på rugbrød, evt drysset med kommen. |
|
Opskriften er vist 13965 gange,
og udskrevet 162 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Niels H Knudsen - 2009-06-15 23:39:04 hvad med kommen,skal det på før,eller efter røgningen Hedvig - 2009-06-02 18:34:26 Har du ingen billeder der illustrerer processen? Jeg har aldrig prøvet at lave den slags, så jeg savner lidt mere vejledning i, hvordan man rent faktisk ryger osten, hvordan man bruger en blikspand som ovn og sådan - men jeg ved ikke om det her er det rigtige sted at spørge... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne