Ærø æbleskiver med svedskemos
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Æggeblommer røres med salt. Lunken mælk og mel røres i skiftevis. Hviderne piske stive og vendes i dejen. Hæver ca en halv time.
Sveskerne opblødes og koges med ribssaft til mos. Sukker tilsættes
Rafinol smeltes i en gryde og en smule hældes i bunden af æbleskivepanden. Dejen hældes i så hullet knapt er fyldt. Umiddelbart efter stikkes ned i dejen en teskefuld sveskemos. Æbleskiven vendes umiddelbart herefter.
Serveres til kaffe med lidt sukker på tallerkenen. Tips: Æbleskiverne serveres til jul overalt på Ærø. Mange familier har deres egen opskrift, der alle anvender svedskemos som fyld. |
|
Opskriften er vist 26970 gange,
og udskrevet 493 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (38 stemmer) |
|
Kommentarer Ærøbo - 2012-12-15 11:13:41 I har glemt at komme gæren i dejen. Den plejer vi at røre ud med lunken mælk anonym - 2012-12-15 07:16:13 så er der æbleskiver til hele ærø ærø tøsen - 2006-12-13 11:08:22 Der findes ikke noget bedre end at få en god gammeldags ærø æbleskive. Ærø styrer catstail9nh California m(us) - 2006-12-12 09:36:46 svedskemos is the best / brings back child hood memories Ulven - 2005-01-01 01:01:01 Det er ikke kun på ærø man bruger svisker i æbleskiver, også på Als bruges det. Julie - 2005-01-01 01:01:01 Husk at komme gæren i den lunkne mælk! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne