Sønderjysk romkrukke (Rumtorf)
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
I jordbærtiden starter man sin romkrukke, hvis man vil have noget ekstra lækkert syltetøj og er parat til at bruge en halv flaske rom til det. Den sønderjyske romkrukke begynder med at man i jordbærsæsonen finder en 4 liter stenkrukke, vasker den i varmt sodavand af almindelig vaskesoda, skolder den i rent vand og lader den tørre med bunden i vejret. Yderligere skal der bruges følgende: Se ingredienslisten
Begynd med at lægge de skyllede, godt afdryppede jordbær og 375 g sukker i krukken. Rør grundigt, lad det stå natten over, rør igen, tilsæt rommen, bind syltecellofan over krukken og sæt den koldt. Efterhånden som man har frugten, tilføjes den. Hver gang røres der med ¾ vægt i sukker, aftenen før frugten lægges i krukken. Sukkeret skal være delvis smeltet, og i visse tilfælde f.eks. med solbærrene, er det nødvendigt at røre længe, evt. at vente et par dage før de blandes med det foregående. Krukken skal hver gang bindes til efter påfyldning og den skal hele tiden opbevares koldt. Efter sidste påfyldning skal syltetøjet lagre nogle uger før man bruger af det. Det smager herligt til desserter som vaniljeis, fløderand, ris a`la mande, æbleskiver, pandekager og vafler. Saften drikkes som likør til de pågældende desserter, eller man tager den med op på tallerkenerne og bruger den sammen med selve frugten. Tips: sukker 3/4 af frugtens vægt |
|
Opskriften er vist 12833 gange,
og udskrevet 190 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne