Sønderjyske pebernødder

Sønderjyske pebernødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 100 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Sønderjyske pebernødder, billede 4 Sønderjyske pebernødder, billede 1 Sønderjyske pebernødder, billede 2 Sønderjyske pebernødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
1 drys Peber, hvid
1 tsk. Hjortetaksalt
   
Opskrift:
Æg røres med med sukker. Mel og krydderier blandes med hjortetaksalt. Det hele blandes. Lad evt. dejen hvile 1 døgn i køleskab.

Rulles i fingertykke stænger som skæres ud og trilles til pebernødder.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn til de er lysebrune - ca.15 minutter.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Pebernødder

karakterer:
Opskriften er vist 48852 gange,
og udskrevet 807 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8768 (2087 kcal)
KJ pr. stk. 87 (20 kcal)
Vægt ialt 645 gram
Vægt pr. stk. 6 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1358 KJ (323 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 68.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-10-07 16:33:20
Mega gode

  -   2013-05-29 14:54:52
Hey, jeg ville lige høre hvor længe de kan holde i en kagedåse eller sådan noget

  -   2008-12-19 15:37:15
hvad er hjotesalt