Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland alle ingredienserne godt sammen. Placer store teskefulde på bageplade med bagepapir.
Bag i 10-15 minutter ved 185 grader C. alm. ovn. ps: Denne portion giver hvide fedtkager. Ønskes halvt hvide, halvt brune, tilsættes 2 spsk kakao pulver til den ½ portion! |
|
Opskriften er vist 131234 gange,
og udskrevet 2016 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (102 stemmer) |
|
Kommentarer Leif Grau Christensen - 2020-12-23 14:52:46 Jeg bager dem hvert år efter den opskrift. Og den virker hvert eneste gang. Tove - 2020-12-18 13:21:35 Sønderjyske fedtkager Netes opskrift er den jeg har fra Gråsten Husholdning Skole i 1960/61 Gnider det blødgjorte svinefedt ind i melet plus hjortetaksalt så bliver de helt rigtige( aldrig bruge hverken smør eller margarine der må nemlig ikke komme spor fugt i så bliver de hårde)derefter sukker æltes med varme hænder til dejen hænger sammen trilles til kugler der får et tryk på midten Bbages ved 180 grader HOLD ØJE de må ikke blive brune Afsmeltet fedt - 2020-12-15 17:46:10 Jeg tror, dem fra en yngre generation misforstår opskriften. Udtrykket “afsmeltet fedt” stammer fra dengang vi slagtede selv og smeltede flommen af grisen. Denne fedt bliver stiv og kan bruges til fedtkager eller grevefedt. Når fedtet skal bruges til småkager, skal den bruges “blødgjort” men IKKE smeltet... jeg tror, det er der, skaden sker... opskriften lyder nogenlunde som den jeg anvender.. .. Per - 2020-12-15 17:16:03 Afsmeltet betyder ikke at fedtet skal være smeltet, blot at det er er afsmeltet af det fedt du skærer af grisen (spæk), et restprodukt af afsmeltningen er fedtegrever Nadja Storm - 2019-12-07 23:12:18 Jeg måtte smide det hele ud! De flød fuldstændig ud under bagning og havde heller ikke en rigtig konsistens selvom jeg brugte nøjagtig det der står... Mona Schlechter - 2019-12-02 10:15:27 Syntes de bliver alt for hård. En opskrift jeg ikke ville bruge igen Østerby - 2017-12-16 20:04:44 Det er en fejl at smelte fedtet. Der er en mørdej Dennis - 2017-07-23 01:56:49 At hovedingrediens er svinekød lyder nu ikke særlig rart. Juletid - 2015-12-05 14:05:33 Jeg synes det er dårligt det ikke står i opskriften at svinefedtet skal smæltes Klaus - 2015-12-05 09:03:57 I stedet bruges 4 tsk. vaniliesukker og 1 vaniljestang. Tilføj 1 æggeblomme for konsistensen i de færdige kager. Klaus - 2015-12-04 20:44:38 Opskriften er forkert med mængden af sukker. Der skal kun 375 gr. i. Maja Frandsen - 2014-12-04 17:36:19 Jeg er ked af måtte sige det, men jeg blev frygtelig skuffet over resultatet på disse fedtkager... De er ALT for hårde og søde... De skal jo nærmest smelte på tungen, men med disse skal tandsættet i hvert fald være i orden... Har fundet en anden opskrift hvor blandingsforholdet ser mere rigtigt ud... Nete - 2014-11-30 20:38:24 Jeg har min fedtkageopskrift fra min sønderjyske farfar og jeg bruger ½ kg svinefedt, ½ kg sukker, 1 kg mel 1½ tsk. hjortetaksalt og kornene fra en vanillestang. Disse fedtkager smager megagodt og det er ikke jul uden dem ... :-D Men det SKAL altså være svinefedt og de må endelig ikke være overbagte. Bløde udenpå og sprøde inde i midten .... mums Heidi - 2012-12-02 10:01:11 Sådan skal fedtkager smage Hilsen Sønderjyden Dikte - 2012-10-02 16:58:39 Det var sandelig godt at jeg kunne finde denne her opskrift da jeg har lånt min bog ud til en af børnene, med alle mine gamle opskrifter fra min meget savnet og elsket farmor som kom fra Åbenrå Jette - 2010-12-17 12:29:13 Har lige produceret en masse fedtkager. De er simpelthen bare så hvinende søde. Så jeg vil tro at 500 gram sukker ville være alt rigeligt. Måske endda en mindre mængde. Kirsten - 2009-12-20 17:20:21 Det var godt opskriften var på nettet jeg havde mistet min, nu kan det blive jul Inge Hingst - 2009-12-12 17:35:10 Hvis man bruger margarine er det ikke længere fedtkager. Min mormor bagte dem altid ved svag varme i 1,5-2 timer. CH. - 2009-12-02 17:14:31 Denne opskrift er bare MUMS - samme opskrift har jeg arvet efter min farmor. Fedtkager skal være med SVINEFEDT ikke med margarine - de bliver ikke nær så gode. Thilde - 2009-11-26 18:45:04 Kan man ikke bruge plante margarine? Jeg er ikke så meget for at spise svinefedt nemlig... Kim hansen. - 2008-12-11 01:44:53 Dette er den sønderjyske opskrift på fedtekager. MUMS |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne