Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift

Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift, billede 4 Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift, billede 1 Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift, billede 2 Sønderjyske fedtkager, gammel opskrift, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
375 gram Svinefedt. afsmeltet
750 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

375 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Hjortetaksalt
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Bland alle ingredienserne godt sammen. Placer store teskefulde på bageplade med bagepapir.

Bag i 10-15 minutter ved 185 grader C. alm. ovn.

ps: Denne portion giver hvide fedtkager. Ønskes halvt hvide, halvt brune, tilsættes 2 spsk kakao pulver til den ½ portion!





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fedtkager

karakterer:
Opskriften er vist 131503 gange,
og udskrevet 2020 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (103 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 31191 (7426 kcal)
KJ pr. Portion 31191 (7426 kcal)
Vægt ialt 1508 gram
Vægt pr. Portion 1508 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2068 KJ (492 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 25.4 gram
Kulhydrat 62.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-23 14:52:46
Jeg bager dem hvert år efter den opskrift. Og den virker hvert eneste gang.

  -   2020-12-18 13:21:35
Sønderjyske fedtkager Netes opskrift er den jeg har fra Gråsten Husholdning Skole i 1960/61 Gnider det blødgjorte svinefedt ind i melet plus hjortetaksalt så bliver de helt rigtige( aldrig bruge hverken smør eller margarine der må nemlig ikke komme spor fugt i så bliver de hårde)derefter sukker æltes med varme hænder til dejen hænger sammen trilles til kugler der får et tryk på midten Bbages ved 180 grader HOLD ØJE de må ikke blive brune

  -   2020-12-15 17:46:10
Jeg tror, dem fra en yngre generation misforstår opskriften. Udtrykket “afsmeltet fedt” stammer fra dengang vi slagtede selv og smeltede flommen af grisen. Denne fedt bliver stiv og kan bruges til fedtkager eller grevefedt. Når fedtet skal bruges til småkager, skal den bruges “blødgjort” men IKKE smeltet... jeg tror, det er der, skaden sker... opskriften lyder nogenlunde som den jeg anvender.. ..

  -   2020-12-15 17:16:03
Afsmeltet betyder ikke at fedtet skal være smeltet, blot at det er er afsmeltet af det fedt du skærer af grisen (spæk), et restprodukt af afsmeltningen er fedtegrever

  -   2019-12-07 23:12:18
Jeg måtte smide det hele ud! De flød fuldstændig ud under bagning og havde heller ikke en rigtig konsistens selvom jeg brugte nøjagtig det der står...

  -   2019-12-02 10:15:27
Syntes de bliver alt for hård. En opskrift jeg ikke ville bruge igen

  -   2017-12-16 20:04:44
Det er en fejl at smelte fedtet. Der er en mørdej

  -   2017-07-23 01:56:49
At hovedingrediens er svinekød lyder nu ikke særlig rart.

  -   2015-12-05 14:05:33
Jeg synes det er dårligt det ikke står i opskriften at svinefedtet skal smæltes

  -   2015-12-05 09:03:57
I stedet bruges 4 tsk. vaniliesukker og 1 vaniljestang. Tilføj 1 æggeblomme for konsistensen i de færdige kager.

  -   2015-12-04 20:44:38
Opskriften er forkert med mængden af sukker. Der skal kun 375 gr. i.

  -   2014-12-04 17:36:19
Jeg er ked af måtte sige det, men jeg blev frygtelig skuffet over resultatet på disse fedtkager... De er ALT for hårde og søde... De skal jo nærmest smelte på tungen, men med disse skal tandsættet i hvert fald være i orden... Har fundet en anden opskrift hvor blandingsforholdet ser mere rigtigt ud...

  -   2014-11-30 20:38:24
Jeg har min fedtkageopskrift fra min sønderjyske farfar og jeg bruger ½ kg svinefedt, ½ kg sukker, 1 kg mel 1½ tsk. hjortetaksalt og kornene fra en vanillestang. Disse fedtkager smager megagodt og det er ikke jul uden dem ... :-D Men det SKAL altså være svinefedt og de må endelig ikke være overbagte. Bløde udenpå og sprøde inde i midten .... mums

  -   2012-12-02 10:01:11
Sådan skal fedtkager smage Hilsen Sønderjyden

  -   2012-10-02 16:58:39
Det var sandelig godt at jeg kunne finde denne her opskrift da jeg har lånt min bog ud til en af børnene, med alle mine gamle opskrifter fra min meget savnet og elsket farmor som kom fra Åbenrå

  -   2010-12-17 12:29:13
Har lige produceret en masse fedtkager. De er simpelthen bare så hvinende søde. Så jeg vil tro at 500 gram sukker ville være alt rigeligt. Måske endda en mindre mængde.

  -   2009-12-20 17:20:21
Det var godt opskriften var på nettet jeg havde mistet min, nu kan det blive jul

  -   2009-12-12 17:35:10
Hvis man bruger margarine er det ikke længere fedtkager. Min mormor bagte dem altid ved svag varme i 1,5-2 timer.

  -   2009-12-02 17:14:31
Denne opskrift er bare MUMS - samme opskrift har jeg arvet efter min farmor. Fedtkager skal være med SVINEFEDT ikke med margarine - de bliver ikke nær så gode.

  -   2009-11-26 18:45:04
Kan man ikke bruge plante margarine? Jeg er ikke så meget for at spise svinefedt nemlig...

  -   2008-12-11 01:44:53
Dette er den sønderjyske opskrift på fedtekager. MUMS