Sønderjysk Kløbenbrød

Sønderjysk Kløbenbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.hvedemel
50 g.smør
0.5 tsk.salt
1 tsk.sukker
50 g.gær
3 dl.mælk
2.5 dl.rosiner
1.5 dl.sukat
125 g.smuttede mandler
 
Opskrift:
Smørret smuldres i melet, gæren udrøres i lunkent mælk og tilsættes sammen med det øvrige. Når dejen er rørt godt sammen sættes den til hævning i ca. 30 min. Dejen å æltes igen og formes til et brød ved at rulle dejen ud til en aflang firkant, der foldes sammen to gange på den korte led. Efterhæver i ca. 30 min. Der pensles med æggehvide og bages i ca. 30 min. ved 200-225 C. Efter bagningen overdrysses brødet let med flormelis.

Skæres i skiver og serveres med smør.





karakterer:
Opskriften er vist 14053 gange,
og udskrevet 214 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-28 19:00:59
brug vindruekærneolie i stedet for smør