Kløben
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Kløben er et let og lækkert rosinbrød, som for mange er indbegrebet af en sønderjysk julekage. Det fremstilles gennem hele december af de fleste sønderjyske bagere, undertiden i en luksusudgave med marcipan. Kløben er en særlig variant af den tyske julekage Stollen, men denne er ikke nær så let.
Ordet kløben er nyt i det danske sprog og først registreret i dette århundrede. Det stammer fra tysk og betegner den længdespalte eller kløft, der opstår, når dejen bliver sammenfoldet. |
Opskriften er vist 61951 gange,
og udskrevet 1043 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne