Cook-a-leeike

Cook-a-leeike, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

SuppeRet : Suppe - FjerkræSupper

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Skotland

SkotlandIndsendt :     
Cook-a-leeike, billede 4 Cook-a-leeike, billede 1 Cook-a-leeike, billede 2 Cook-a-leeike, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.kylling, 1 stk
2 storeporrer, skivede
1.5 l.vand
1 laurbærblad
1 tsk.frisk timian
1 lille bdt.persille
2 tsk.salt
 
1 tsk.stødt sort peber
70 g.udstenede svesker
 
Opskrift:
Kyllingen skylles grundigt, både indvendigt og udvendigt. Afdryppes og tørres godt med lidt køkkenrulle. Del kyllingen på langs, og fjern overflødigt fedt og eventuelle rester af indmaden.

Kom kylling, porrer, vand, krydderier og salt i en stor tykbundet gryde. Bring det langsomt i kog, når det koger dæmpes varmen og suppen simrer uden låg i ca. 1 ½ time. Herefter skummes suppen og man fjerner laurbærblad og persille.

Tag forsigtige de halve kyllinger op, og lad dem afkøle lidt. Fjern kødet fra skroget og skær det i strimler. Skind og ben kasseres.

Læg kødet tilbage i gryden, tilsæt peber og svesker – og rør til det er gennemvarmt.

Tips:

Rosiner kan anvendes i stedet for svesker.





karakterer:
Opskriften er vist 38500 gange,
og udskrevet 349 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu