Sønderjydsk surrib
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Kog flæsket mørt i vandet (ca. 1-1½ time), som tilsættes salt, peber, eddike, nelliker og laurbærblade.
Skær det i skiver med ribbenene ved og læg det i en sandkageform eller taglagt i en oval form.
Skum fedtet af suppen og si den gennem et klæde.
Tilsæt 1½ blad husblas pr. dl suppe og hæld det over flæsket.
Der skal så meget suppe til, at flæsket er dækket.
Lad surribben stå koldt, til geleen er stivnet, gerne til næste dag. Vend den ud af formen og ret den an. Rugbrød og sennep serveres til. Et stykke svinekam uden svær kan tilberedes på samme måde, men skæres i tynde skiver.
|
|
Opskriften er vist 19403 gange,
og udskrevet 592 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (6 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-12-03 11:06:53 Kan der bruges æblecider i stedet for eddike? enevoldsen - 2008-11-28 14:12:32 det er ikke korrekt mht mængdeangivelse af eddike - der skal være lige meget vand og eddike! (det drejer sig om at konservere) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne