Sønderjydsk surrib

Sønderjydsk surrib, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.fersk stribet flæsk (fra kogestrimmel)
7.5 dl.vand
1.5 dl.eddike
3 laurbærblade
5 Nelliker, hele
5-10 hele peberkorn
 salt
1.5 Husblas, blade pr. dl suppe
 
Opskrift:
Kog flæsket mørt i vandet (ca. 1-1½ time), som tilsættes salt, peber, eddike, nelliker og laurbærblade. Skær det i skiver med ribbenene ved og læg det i en sandkageform eller taglagt i en oval form. Skum fedtet af suppen og si den gennem et klæde. Tilsæt 1½ blad husblas pr. dl suppe og hæld det over flæsket. Der skal så meget suppe til, at flæsket er dækket. Lad surribben stå koldt, til geleen er stivnet, gerne til næste dag. Vend den ud af formen og ret den an. Rugbrød og sennep serveres til. Et stykke svinekam uden svær kan tilberedes på samme måde, men skæres i tynde skiver.





karakterer:
Opskriften er vist 19403 gange,
og udskrevet 592 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-12-03 11:06:53
Kan der bruges æblecider i stedet for eddike?

  -   2008-11-28 14:12:32
det er ikke korrekt mht mængdeangivelse af eddike - der skal være lige meget vand og eddike! (det drejer sig om at konservere)