Gærklejner fra lolland
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom mælk, gær, margarine, sukker i en gryde og smelt det for svag varme (max 37 grader).
Kom det derefter i en skål og tilsæt æg og drys mel i til dejen slipper. Rul den ud til ca 3-4 mm tykkelse og skær dejen ud med en klejnetriller, vrid klejnerne og steg dem i opvarmet svinefedt til de er gyldenbrune. Efter endt stegning drypped klejnerne af på køkkenrulle eller lign. |
|
Opskriften er vist 36014 gange,
og udskrevet 858 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Rakel - 2015-12-18 20:25:51 Virker bekendt fra 60'erne. vibeke - 2011-11-19 11:03:15 må være 150 gr.sukker Maria - 2011-11-10 11:07:05 Hvordan skal den forstået med 150 g æg og 2 stk æg. Per - 2010-12-11 08:39:18 Kan gives lidt smag i form af kardemomme og fintrevet citronskal Per - 2005-01-01 01:01:01 hmmm.. nammenam Helle Grønning - 2005-01-01 01:01:01 dejlig nem og lækker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne