Brune kartoffler

Brune kartoffler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Brunekartofler

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Brune kartoffler, billede 4 Brune kartoffler, billede 1 Brune kartoffler, billede 2 Brune kartoffler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Små kartofler pillet vægt
85 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og pil dem. Kom dem i en sigte og skyl dem under kold vand.

Smelt sukkeret lysebrunt på en pande og kom straks efter smørret ved.

Kom kartoflerne på panden og ryst panden så alle kartoflerne bliver brunede og gennemvarme.

Tips:

Kan servers til eks. And og flæskesteg





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brune kartoffler

karakterer:
Opskriften er vist 107229 gange,
og udskrevet 2646 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7136 (1699 kcal)
KJ pr. Pers. 1784 (424 kcal)
Vægt ialt 1160 gram
Vægt pr. Pers. 290 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 615 KJ (146 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 23.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-11-21 01:26:53
Det absoulut bästa som finns och som man kan äta i Danmark!!! Tack Danmark för denna mat!

  -   2007-12-20 18:59:10
Jeg er normann men elser brune kartoffler ,skal ha gester på Lørdag nam nam

  -   2007-07-22 23:54:39
TACK för tipset!

  -   2006-12-08 11:06:38
Vi bruger aldrig smør og de bliver meget gode

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv med honning i stedet for sukker og ingen smør.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg laver dem altid med flormelis da de bliver meget pænere og så skal der ikke bruges smør!

  -   2005-01-01 01:01:01
det lyder ´sq lækkert

  -   2005-01-01 01:01:01
Uhm lækker

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan også anvende de små kartofler på glas. De skal ikke koges. Hæld dem over i et dørslag inden de skal bruges og lad dem dryppe af. Skyld dem over med vand, dryp af. Vil man gerne have kartoflerne blanke under stegning, hæld da en ganske lillebitte smule vand ved når de braser

  -   2005-01-01 01:01:01
der findes ik' noget bedre end brunede kartofler...!