Sønderjyske boller

Sønderjyske boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.hvedemel
125 g.smør
50 g.gær
3 æg
2 tsk.kardemomme
2 dl.mælk
 
Opskrift:
Varm mælken op til 30 grader. Rør mælk, gær, smør, og de 2 æg sammen, tilsæt kardemomme og det meste af melet. Lad dejen hæve med lidt drysset mel over, indtil den fylder det dobbelte, rul dejen ud i en pølse, skær den i ens stykker, der formes til boller med let melet hænder. Sæt bollerne på en smurt plade og lad dem efterhæve ca 15 min. Bollerne pensles med sammenpisket æg. Derefter bages de ved 225 grader i ca 15 min.





karakterer:
Opskriften er vist 14378 gange,
og udskrevet 342 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-23 16:42:17
den lykkes hvergang. Men putter nu altså altid salt i :-)

  -   2008-08-20 18:00:53
skal dejen være så blød