Sønderjyske boller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Varm mælken op til 30 grader.
Rør mælk, gær, smør, og de 2 æg sammen, tilsæt kardemomme og det meste af melet.
Lad dejen hæve med lidt drysset mel over, indtil den fylder det dobbelte, rul dejen ud i en pølse, skær den i ens stykker, der formes til boller med let melet hænder.
Sæt bollerne på en smurt plade og lad dem efterhæve ca 15 min.
Bollerne pensles med sammenpisket æg. Derefter bages de ved 225 grader i ca 15 min.
|
|
Opskriften er vist 14378 gange,
og udskrevet 342 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Lars - 2012-08-23 16:42:17 den lykkes hvergang. Men putter nu altså altid salt i :-) es - 2008-08-20 18:00:53 skal dejen være så blød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne