Sønderjysk surrib 02

Sønderjysk surrib 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Kogeflæsk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.magert fersk kogeflæsk
0.66 vand
0.33 eddike
4-5 laurbærblade
10-15 peberkorn
8 Nelliker, hele
 salt
 (krydderierne pr. l. væske)
1 Husblas, blade pr. l suppe
 
Opskrift:
Kødet skal være uden svær, og man kan rolig skære fedt af efter ønske. Kødet dækkes med kogelage- vand og eddike i ovennævnte forhold- der bringes i kog og skummes. Kødet koges mørt ved svag varme, tages op og afkøles helt. Suppen skummes omhygeligt den koges ind og tilsættes den udblødte husblas Flæsket skæres i skiver og lægges i en skål. geleen hældes over, så flæsket er dækket. Surribben stilles koldt, til geleen er stivnet, gerne til næste dag.





karakterer:
Opskriften er vist 38501 gange,
og udskrevet 950 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-18 12:51:28
Ægte Surrib er uden 'husblas' istedetfor er der kogt suppe på Svinehoved eller kogt skind med. Husblas er kogt på skind af svin. Surrib er ej magert og fedt benyttes som lage på 'gele'. Fedtet er kogt fra kød under tilberedning.

  -   2006-12-09 23:50:52
1 husblas til en dl. suppe