Grønlangkål, Jysk
Hovedingrediens : Kål - Grønkål Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Pil bladene af grønkålen, vær kritisk. Stil dem i blød i en spand koldt vand med en håndfuld salt i en times tid. Det er nødvendigt for at få stædigt snavs og smådyr ud. Skyl saltvandet af og kom bladene i en gryde med spilkogende vand. De fylder godt, men de falder hurtigt sammen. Lad dem koge 1 min. efter at vandet er kommet i kog igen.
Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe godt af. Tryk bladene tørre i flere hold viskestykker. Hak grønkålen ret groft, stilkene kan tages med eller ej, som man lyster, evt. hakkes de finere end resten. Det gøres nemmest ved at lægge fire blade i en bunke, rul dem sammen og skær dem i tynde skiver. Kom bladene i en gryde med mælk, fløde, salt, peber og muskatblommen. Lad det simre i en halv times tid til grønkålen er godt mør. Hvis det er en stor grønkål, kan det være nødvendigt med mere mælk. Jævn med 3- 4 spsk. Maizena, rørt ud i lidt kold mælk, lad det koge i 5 min. under omrøring. Smag til med sukker, og evt. mere af de andre krydderier. |
|
Opskriften er vist 29008 gange,
og udskrevet 578 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2019-08-26 19:38:12 Rigtig god. Grønkålsstok vejer? Jeg brugte 300 gram, det var for lidt. anonym - 2017-12-17 17:06:16 Jeg mener at have fået det i Sønderjylland med kammen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne