Sønderjydsk hvidkålbudding
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Hvidkålens yderblade og stokken fjernes.
Kålen snittes groft og koges i 20 minutter i letsaltet vand.
Hvidkålen hældes i en sigte, og kogevandet gemmes.
Kålen lægges lagvis med farsen i et smurt ovnfast fad. Begynd med fars og slut med kål.
Rasp drysses over og klatter af smør/margarine fordeles over.
Buddingen bages i 1 time ved 160 grader.
Der laves en lys sovs af kålvand, mel og mælk. Sovsen smages til med reven muskatnød.
Kålbuddingen serveres med pillekartofler til.
|
|
Opskriften er vist 13333 gange,
og udskrevet 304 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Karin - 2009-10-08 17:13:45 Den skal ca. have 5 kvarter. Mette - 2009-02-21 09:35:54 Vi har købt en buddingform i Tyskland - specielt egnet til kålbudding. Den sættes i en gryde, som er fyldt ½ op med vand. KENDER NOGEN KOGETIDEN, NÅR MAN BRUGER SÅDAN EN FORM? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne