Sønderjyske frikadeller med snysk

Sønderjyske frikadeller med snysk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Snysk:
20 dl.Vand
10 dl.Mælk
1000 g.Kartofler i tern
400 g.Gulerødder i tern
300 g.Bønner snittede
300 g.Ærter
360 g.Oscar Lys Basis
 Santa Maria Persille
 Santa Maria Sort Peber stødt
 
 Sønderjydske frikadeller:
1200 g.Hakket kalv og flæsk
250 g.Kogte kartofler
100 g.Rasp
2 Mellemstore løg
3 Æg
1.5 dl.Mælk
 Santa Maria Allehånde stødt
 Santa Maria Nellike stødt
 Santa Maria Sort Peber stødt
 Salt
 
Opskrift:
Snysk:
Bring vandet i kog. Gulerødder og bønner koges med i 5 min. Derefter tilsættes kartof-lerne og det koger yderligere i 10 min. Mælken tilsættes sammen med Oscar Lys Basis. Retten kogens igennem under omrøring. Ærterne vendes i retten, der smages til med salt og Santa Maria sort peber. Drys med persille ved udportionering i dyb tallerken.

NB: Spæd evt. med mælk til lind konsistens.

Frikadeller på sønderjysk: Flæskefars blandes med rasp og kogte kartofler, lidt stødt allehånde og nellike. Frikadellerne spises ved siden af med rugbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 23059 gange,
og udskrevet 351 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-07-04 12:15:43
Oscar lys basis , hvad er det

  -   2023-09-14 10:59:03
Sønderjyske frikadeller indeholder hverken allehånde eller nellike. Og da slet ikke kartofler. Det er en ommer. Halv kalv halv flæsk, æg, rasp, mel, fint hakket løg, salt og peber og lidt vand eller mælk. Thats it :-)

  -   2012-08-30 14:22:26
Ja kartofler i Sønderjydske frikadeller findes overhovedet ikke.Det kan umuligt være en ægte sønderjyde der har sendt den tåbelige opskrift. Frikadeller, røget skinke, kogt skinke og hamburgerryg er meget passende til retten, for så er den nemlig sønderjydsk.

  -   2008-11-12 19:29:30
Hvad? Der skal da ikke frikadeller til snysk! Drop det og kun snysken..

  -   2007-06-18 13:25:32
Hvem i alverden har dog fundet på, at der skal kogte kartofler i sønderjyske frikadeller? Glem alt om det og nøjes med resten.