Kringle med marcipan og mandler
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : inge Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Gæren opløses i det kolde vand, og æltes sammen med resten af ingredienserne. Stilles koldt i 2-3 timer. Fyld: Ingredienserne blandes sammen og når den afkølede kringle er blevet rullet ud eller trukket i form på en plasticpose fordeles fyldet på midten af kringlen hvor efter man folder dejen henover. Kringlen pensles med æg og mandelflager drysses over. Man kan evt. blande 1 spsk. mel i fyldet for at holde det bedre på plads (som min gamle far konditoren)lærte mig. Kringlen bages ved 250 grader C alm. ovn i ca. 10 minutter. Tips: Kringlen er supergod og den bliver ikke ringere af at blive frosset. |
|
Opskriften er vist 287060 gange,
og udskrevet 9527 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (96 stemmer) |
|
Kommentarer Joan Lis Hansen - 2022-07-23 12:04:38 For meget margarine/ smør i dejen Aase - 2022-03-19 13:02:47 Den bedste kringle,kommer dog mere marcipan end der står i opskriften. Tove jensen - 2021-02-10 13:31:32 Den hæver for dårlig men smager rigtig godt Inge Merete - 2017-08-11 20:03:43 Fantastisk lækker kringle, Rene Neuf - 2016-11-06 08:57:18 Virkelig at der kun skal så lidt væske i ? Anne-Lise. - 2016-06-19 18:18:28 Har bagt den mange gange, og blevet rost for den pludselig var den blevet væk, så fandt min datter den her inde, hold da op hvor blev jeg glad tak for jeres gode opskrifter som har har bagt efter mange gange, glæder mig til at bage kringlen igen. Vh Anne-Lise. Mads - 2016-04-09 11:12:41 Er det ikke 2 deciliter vand (og ikke ikke 2 spsk)? anonym - 2016-01-10 14:18:50 Er det meget vigtigt den skal hæve, vi har ikke meget tid?... anonym - 2015-09-16 13:29:34 Jeg kan ikke få den til at hæve hvad kan man gøre. Eva - 2013-09-12 16:59:49 Denne kringle er da bare SÅ god. Lidt svær at rulle ud, men mellem 2 plastposer gik det fint. Jeg lavede den i 2 stænger, og jeg har lige spist det halve af den ene. LÆKKER. anonym - 2013-05-08 12:00:23 irene har frosset den ned før den bliver bagt skal nemlig bruge den senere men alt kan jo fryses ned så jeg tror bestemt ikke der sker noget ved det anonym - 2012-03-26 15:35:06 hvor mange kringler kommer der Nina M - 2012-01-13 17:15:11 Er der nogle, som har forsøgt sig med at fryse kringlen ned før den er bagt? På den måde kan man jo masseproducere, og hive en frem fra fryseren ved lejlighed. Lottes - 2012-01-08 09:39:46 Jeg vil også rigtig gerne vide om margarinen skala smeltes? :) Maiken - 2010-10-05 12:06:52 Kan smør bruges istedet for margarine ? anonym - 2010-09-30 15:10:36 Skal margarinen være smeltet eller blød til fyldet??? Naja - Stoholm - 2010-03-13 18:47:22 Hov - glemte at sige at jeg blandede ca. 2 dl fløde i dejen.. det blev den bestemt ikke dårlig af! ;) (puttede lidt ekstra med i så det gik lige op) Naja - Stoholm - 2010-03-13 18:46:09 Rigtig lækker kringle! Nem at lave... jeg lavede fyld af 150 g. ren rå marcipan og så 100 g. margarine og 100 g. sukker... Det blev vildt lækkert :) anonym - 2009-11-18 16:41:34 det er en utrolig god kringel vh Rose-Marie anonym - 2009-10-16 12:15:10 Kan kun sige at denne her er familiens favotit. Og så er den endda meget nem at lave. Birthe Lindgaard - 2008-10-13 15:37:40 Rigtig god kringle, og nem at lave... skal dog bages ved lidt lavere temperatur, efter min ovn... theresa og mette - 2008-10-05 15:16:12 den er super god. men jeg kan ikke rigtig finde nødderne? Mona - 2007-06-07 12:44:40 Lavede en 5-dobbelt portion og frøs ned. Langsom optøning og lunet da kringlerne skulle bruges - gæsterne snakker stadig om kringlen ;-) anonym - 2007-02-20 14:18:55 Hvor meget marcipan skal der ca. i??? Jonna - 2005-01-01 01:01:01 En meget nem og super god kringle. Jeg penslede med æg og pyntede med perlesukker og mandelflager. Jeg bagte ved225 grader i varmluftovn. anonym - 2005-01-01 01:01:01 rigtig god kringle, giver den videre |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne