Kartoffelgrød

Kartoffelgrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : ivar

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500-750 g.saltet spæk i tern
7-8 store skrællekartofler
 salt
 
Opskrift:
Steg spæktern tørre på panden.

Skræl kartoflerne og kog dem godt møre uden salt. Moses og tilsættes salt og de tørstegte spæktern.

Kan også laves med røget spæk.

Tips:

Serveres i dyb tallerken. I midten fordybning til sirup.

1 stort glas koldt mælk serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 9626 gange,
og udskrevet 127 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-02-24 09:26:18
I mit barndomhjem blev mosen spist af dybe tallerkner, spist med ske og serveret med flæsketerninger og sirup, og et glas koldt mælk.

  -   2014-11-15 18:36:30
kartoffelgrød serveret med sirup må være egn-bestemt I min barndom blev den serveret med en smørklat i egen tallerken og evt. ristede løg og bacontern, som ikke blev blandet i mosen, men nydt med ske og af dybe tallerkner. Der var ofte koldt vand fra egen brønd på middagsbordet. Venligst Jytte Brændgaard Jensen ernærings- og husholdningsøkonom. Gl. Estrup museet har lige studeret netop denne ret.

  -   2014-11-14 19:16:11
Kartoffelgrød i gamle dage blev spist med ristede løg, godt ristet bacon og en god klat smør. Retten blev serveret i dybe tallerkner og spistes med ske. Jeg har aldrig fået den serveret med sirup. Venligst Jytte Brændgaard Jensen