Rullepølse med smag
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Slaget skæres til, med lommer til krydderierne. Krydderierne stødes i morter, eller hakkes meget fint i blender, løgene kan også hakkes i blender.
Løg og krydderier blandes godt, og fordeles i slaget. Slaget rulles sammen og snøres godt med bomuldsgarn. Lægges i saltlage et køligt sted i 6-8 dage. Koges derefter i kogelage i 1 1/2 time. Afkøles let i kogelagen, og lægges derefter i pres i f.eks. en sandkageform med telefonbøger som vægt, eller der bruges en rullepølsepresse. Stilles koldt. |
|
Opskriften er vist 115366 gange,
og udskrevet 2220 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Helene - 2017-03-07 08:25:05 Smager simpelthen fantastisk. Salter dog kun i 3 dage. Kanon opskrift. anonym - 2014-08-27 17:43:05 Jeg salter kun 3 døgn og det er rigeligt efter vores smag, vi syntes den bliver for salt hvis den ligger i lagen længere.. men god opskrift i øvrigt. Jørgen M - 2012-09-19 15:50:44 Jeg ser ingen husblas, hvad holder den sammen ????? Per - 2011-10-19 21:10:28 Vi fik slagteren til at skære et kalveslag, det vejede 2500 g. Krydderier og løg til fordeling på slaget kunne nok have rakt til det dobbelte. Nikolaj - 2009-12-15 21:59:56 Har brugt en nakkesteg, som jeg skar op af mangel af slag - efter råd fra slagteren. Fungerede fint. Man får en meget mager pølse. Har lavet pølsen et par gange og finder den suveræn - fast tradition til jul her i huset Bondekonen - 2009-12-04 12:30:52 Opskriften ser faktisk mere spændende ud end den jeg plejer at lave.ved dog ikke om jeg tør lade den salte slet så længe. Peter og Pia - 2009-02-10 16:57:51 Har man problemer med at finde et slag fra enten kalv eller svin kan en rullesteg bruges hvor man så blot ruller stegen op og fjerner svesker/persille og derefter tilsætter løg og kryderi blandingen i stedet. har prøvet denne opskrift et par gange og syntes den er kanon. Luie - 2008-10-19 13:33:28 Har lavet denne rullepølse 2 gang og den smager bare kanon, jeg har dog brugt et svineslag fra brystet skåret af med 3-4 ben |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne