Tzaziki
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lad yoghurten dryppe af et par timer i et kaffefilter eller i en sigte foret med et viskestykke (brug senere væden til bagning i stedet for vand eller mælk).
Riv agurken groft. Kom den i en sigte og pres så meget væde af den som muligt. Pil og hak hvidløget. Bland yoghurten med agurk, hvidløg og olivenolie. Rør finthakket mynten i og smag til med salt og peber. Tips: Brug evt. græsk yoghurt, så slipper du for at dryppe af. |
|
Opskriften er vist 61970 gange,
og udskrevet 1078 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Lars Kongshøj - 2012-09-20 10:57:13 Peberet kan med fordel være hvid peber, gerne friskkværnet eller efter en tur i en morter. 1 fed hvidløg lyder ikke af meget, men smag og behag er forskellig. Man kommer i hvert fald til at lugte af det, da det jo hverken er kogt eller stegt. Hvis man er meget til helse kan man bruge hørfrøolie eller tidselolie i stedet for olivenolie. Det betyder ikke meget for smagen og disse sunde olier optages godt sammen med surmælksprodukter. grækeren - 2005-01-01 01:01:01 den smager ikke af ret meget prøv måske med noget mere hvidløg det er der altd smag i |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne