Æble- og figenchutney

Æble- og figenchutney, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Chutney - Chutneyer

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1400 g.madæbler befriet for kernehus og hakket
1400 g.løg hakket
40 g.tørrede figner hakket
6 dl.hvidvinseddike
4 tsk.stødt ingefær
0.5 tsk.cayennepeber
450 g.rørsukker
 
Opskrift:
Hæld alle ingredienser bortset fra rørsukkeret i en stor egnet gryde og bring dem i kog over middel varme.

Skru ned for varmen og lad det simre uden låg, til æblerne er møre.

Rør sukkeret i, stadig ved lav varme. når sukkeret er opløst, skal blandingen simre svagt, uden låg i ca. 1½ time. Rør jævnligt i gryden, så det ikke brænder på. Chutneyen er færdig når der ikke løber væde ud i den rende der dannes når en ske trækkes over grydens bund. Chutneyen bliver tykkere med tiden.

Rengør glassene og fyld dem. Luk dem til og lad chutneyen køle af.

Opbevares på et mørkt og køligt sted mindst seks uger før brug. Holdbarhed 1 år.





karakterer:
Opskriften er vist 11998 gange,
og udskrevet 307 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu