Tørrede figner
Hovedingrediens : Frugt - Figner Kilde : Voms madleksikon Indsendt : Red : |
|
|
Fuldmodne figner blancheres et halvt minut for at blødgøre skinnet eller de prikkes med en gaffel.
Tørringen af figner er en langvarig proces. Tørretiden kan mindske ved at skære fignerne i halve eller kvarte. Fignerne kan tørres ude i solen i dagtimerne eller i på en bageplade i ovnen ved 65°C. Tørringen i ovnen tager 2-3 dag, så det er ikke ligefrem en energibesparende proces. |
|
Opskriften er vist 32039 gange,
og udskrevet 188 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Verner Ry - 2009-09-22 23:58:50 Jeg har prøvet opskriften. Fignerne har jeg prikket med en gaffel. lagt fignerne på et stykke bagepapir i et ildfast fad uden låg. Derefter placeres fadet ca 15 cm. over brændeovnen, hvor vi fyrer med nænsom hånd i september. Som "afstandsstativ" har jeg brugt en Morsø støbejernskedel uden vand. Et stativ til et fonduesæt kunne bruges i stedet. Efter ca.3 døgn er fignerne perfekte. Da der ikke fyres ekstra af hensyn til fignerne, kan metoden anses for at være mere "energibesparende" end ovntørring. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne