Fignebrød

Fignebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Frugt - Figner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
225 g.tørrede figner skåret i små stykker
100 g.rørsukker
1.75 dl.afkølet sort te
225 g.fuldkornsmel
1 spsk.melasse (siruptype)
4 tsk.tørgær
1 pisket æg
 
Opskrift:
Figner, te, rørsukker og melasse røres sammen i en skål og trækker en time. I en anden skål blandes mel, gær og æg sammen, som herpå tilsættes figenblandingen. Bliv ved med at røre med en træske, indtil en ensartet blød dej opnås. Hæld dejen i en smurt lille brødform, og bag figenbrødet i en forvarmet ovn ved 180º i fem kvarter (stik i det med en kniv for at se, om det har fået nok). Lad brødet afkøle 5-10 min., inden det tages ud af formen.

Servér fx til eftermiddagsteen





karakterer:
Opskriften er vist 10210 gange,
og udskrevet 116 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu