Bouillabaisse
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Olien varmes og heri letsteger det hakkede løg, hvidløg og porren i strimler, peberfrugten i strimler uden kerner, samt fennikel i terninger.
Tomaterne flås, hvis de er friske, og skæres i småstykker, dåsetomater tilsættes som de er, lethakkede. Alle krydderierne og vand samt hvidvin tilsættes og det hele koger i 10 min. Fisken renses, skylles, skæres i ret store stykker og gnides med lidt salt. De friske muslinger skrubbes. Halerne brækkes af jomfruhummerne, (hovederne kan gemmes til hummersuppe). Den rensede fisk, de friske hummerhaler eller hele jomfruhummere, alle velrensede, tillige med de friske muslinger lægges i suppen. Alt smådamper til både fisk og skaldyr er gennemkogt i ca. 15 minutter. Anvendes dåsemuslinger, bruges suppen, og muslingerne varmes blot med, og det samme gælder hummerhaler. Fisk og skaldyr kan nu serveres for sig på en tallerken, suppen sies, smages til og serveres med klippet persille. Hertil nydes fisken og skaldyr. Det hele kan også serveres på en tallerken, men i så flad må man have en tom tallerken til ben og skaller. Det smager godt med franskbrød til, der evt. dyppes i suppen. |
|
Opskriften er vist 118869 gange,
og udskrevet 2944 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne i Nice - 2016-08-30 15:04:10 Det er lidt svaert at lave i DK - muslinge i daase "no way", men brug nogle af de gode danske fisk, mmmmmeeennn friske limfjordmuslinger. Saa gaar man aldrig galt!! Vi har dem jo! josefine bech - 2010-10-26 19:50:13 jeg fik bouillabaisse til aftensmad i går mig og min mand og tre børn blev enie om vær lørdag og søndag skal vi ha det Hans Aarøe - 2008-11-02 15:00:45 Hvore meget hvidvin og vand? Jeg har hart godt resultat med 2 dl hvidvin og ca 2.5 liter vand (tilsat så tilgene altid var dækket. birgitte - 2007-01-04 20:39:21 der står ikke noget om hvor meget vin og vand der skal i |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne