Figentærte på en tynd tærtebund
Hovedingrediens : Frugt - Figner Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Rul dejen ud med en kagerulle. Beklæd tærteformen med den, og prik huller med en gaffel. Herefter sættes dejen i køleskabet.
Forvarm ovnen til 200 grader C. I en skål blandes de fintmalede mandler, 25 g sukker, kartoffelmel og derefter æggene. Mælken varmes op sammen med honningen. Når det koger, hældes det i skålen, mens der piskes. Indholdet hældes tilbage i kasserollen, der bringes i kog, mens der hele tiden piskes. Hæld cremen op i en ren skål. Pisk en gang imellem. Når cremen er lun, tilsættes smørret, mens der stadig piskes. Lad det køle af. Imens skæres stilken af fignerne. Fignerne skæres derefter i kvarte og lægges på en tallerken med frugtkødet opad. Drys med 1 spsk. sukker, hvorefter de sættes i køleskabet. Når ovnen er varm, tages dejen ud af køleskabet. Smør cremen hen over og fordel de kvarte figener over cremen med frugtkødet opad. Tærten bages straks i ovnen i 20-25 minutter. Derefter tages den ud og drysses med flormelis gennem en finmasket sigte, hvorefter den igen sættes i ovnen i 5 -10 minutter. Lad den svale af og server den lun. Tips: Uden for Provence ér det sjældent at støde på tærter med friske figner. Det er ret uforståeligt, hvilket man sikkert vil give mig ret i, når man har smagt denne tærte. |
|
Opskriften er vist 14766 gange,
og udskrevet 325 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Jette Jonsson - 2016-09-07 18:45:03 Kan tærten fryses mon? Birgith Madsen - 2010-03-02 14:09:01 Overskriften indicerer kanel.Skal det i tærtebinden eller i mandelcremen? Hvor meget? Mulle - 2008-07-19 20:00:07 Hvad er løs dej?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne