Tunsalat
Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Stine Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dressing:
Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål. Hæld vandet fra tunen og bland den i dressingen, mens du moser den fint. Bland ærter, majs og peberfrugt i tern i og smag til med salt og peber. Servering: Smager godt på rugbrød eller flutes. |
Hjemmelavet tunsalat med majsHar du en dåse tun på lager, som du ikke ved, hvad du skal bruge til? Så se med her. Intet smager bedre end en klassisk tunsalat. Her får du opskriften på tunsalat, som tager ingen tid at blande sammen - og fik jeg sagt, at den smager himmelsk på et stykke frisk brød?Du har helt sikkert stået nede i køledisken i supermarkedet og haft lyst til tunsalat. Men hvorfor ikke lave din egen hjemmelavede version, som først og fremmest smager og tilmed er lavet fra bunden. Så længe du følger denne tunsalat opskrift, ender du ud med et smagfuldt resultat, så selv dine gæster vil bede om opskriften. I denne opskrift er der anvendt majs, men hvis du af en eller anden årsag ikke bryder dig om majs, kan du sagtens undlade dem. Kom eventuelt lidt flere ærter eller peberfrugttern i. Lækker tunsalat som aldrig slår fejlTunsalat egner sig perfekt på både rugbrød, flute, knækbrød og som fyld i sandwich eller i pitabrød. Der er næsten ingen grænser for, hvad de kan spises på.Du kan også prøve at tilsætte en smule hakket rødløg, dild eller andre friske krydderurter, som falder i din smag. Det gør ikke noget, hvis du prøver at eksperimenterer lidt. Det er noget af det sjove ved madlavning. |
Opskriften er vist 729655 gange,
og udskrevet 10355 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (128 stemmer) |
|
Kommentarer Vagn - 2023-01-14 15:46:55 Prøv at tilføre småthakket ansjoser og kapers. Jørn - 2021-05-22 11:58:27 Rigtig lækkert, men et hakket hårdkogt æg ville efter min mening sætte prikken over i`et. Big Chungus - 2020-12-12 13:22:06 Jeg plejede at tilføje gulerodder da jeg var lillle, mega godt. den her mangler altsså gulerodder Birthe kl 6 - 2020-06-19 05:57:13 En meget god tunsalat med majs Har lavet den her til morgen sat i køleskabet. Allan - 2019-11-07 08:38:10 Kan den laves dagen før jeg tænker på om alle ting kan komme i og stå natten over, uden grønsagerne bliver bløde Birgit - 2018-06-23 12:47:25 Jeg bruger altid hytteost og karry i min tunsalat: først moser jeg 2 dåser tun i en skål med et bæger hytteost og derefter blander jeg det godt og tilsætter salt og peber og karry efter smag og til sidst masser af purløg. Ved servering kommer jeg halve hårdkogte æg og tomater på toppen, dertil serverer jeg hvidløgs flutes. Det smager himmelsk Zascha - 2017-04-06 19:20:55 Super opskrift. Tilføjede et hårdkogt æg. - MUMS! Emma - 2017-01-18 18:24:30 den er super lækker men kunne godt blive bedre ved at komme lidt hakket rødløg i mvh Emma John - 2016-01-28 08:44:47 God men, mangler kapers og hakket løg. :-) Maria - 2015-12-20 16:59:17 Fantastisk og let❤️ Ann vinding - 2014-01-08 16:33:21 Jeg eLsker laver sund mad til min venner Pernille Juhl - 2013-08-02 19:18:42 Jeg brugte letmayonaise og creme fraiche med en lavere fedtprocent og jeg synes det smager godt anonym - 2013-01-31 00:03:15 Synes det er en kanon opskrift Tillod mig at købe creme fraise med kun 9 procent Jeg tænker den er sundere end k salat o.l Og dejligt når man ved hvad der er i den mad man spiser Daniella - 2012-06-08 13:30:37 Hvor lang er holdbarheden? SS - 2012-04-04 10:01:51 I stedet for løg kan man bruge klippet purløg. Der kan bruges mindre mayonaise og revet gulerod er også godt. Emilie - 2011-05-24 15:54:42 hvor mange pers. er den til ? Ronni - 2011-04-12 16:57:11 Super lækker opskrift, og med alle tips fra kommentar rækken er den endnu bedre, mums. Squazz - 2010-12-01 12:32:14 Der mangler altså løg i opskriften, sidder og spiser den nu, og kan ikke lade være med at syntes der mangler lidt løg :) Dilden er en rigtig god idé, smager fantastisk i :) hakkede hårdkogte æg tror jeg også kunne være en god idé :) Ralph - 2010-10-12 18:25:04 Peter: Det kunne jo være den hedder "let" fordi den er let at lave, på nydansk hedder fedtfattig jo "light" :-) Iøvrigt gode kommentarer, god ekstra inspiration med kapers, dild og løg, har selv tænkt at tilføje hakkede hårdkogte æg i aften Peter - 2010-09-08 14:07:30 Denne opskrift bør ikke hedde "let tunsalat" med den mængde energi der er i den færdige vare. Den smager godt, det kan man ikke tage fra den. Ann Catrin - 2010-01-19 10:42:30 God og nem anonym - 2009-03-07 12:25:04 Opskriften er fin. Jeg kom lidt selleri i som også gav en god smag... samt rørte lidt kogt pasta i ca.2dl :) - (rørte mere creme fraiche i på slum) MTT - 2007-09-24 17:54:30 Tilføj lidt løg og citron saft..det giver lidt ekstra. Mayonnaisen kan godt undværres..! Men det smaget lækkert!! Anni - 2005-01-01 01:01:01 Kom lidt hakket løg, hvidløg og dild i, giver den lige et ekstra pift! ^__^ lotte - 2005-01-01 01:01:01 det er bare for meget det her det er en kæmpe puhaa Louise - 2005-01-01 01:01:01 Super god og lækker opskrift! :-) Jeg tilføjede også lidt kapers og citronsaft.. Giver en endnu mere lækker smag :-) klara - 2005-01-01 01:01:01 den-er-bare-så-god. Helle - 2005-01-01 01:01:01 smager godt... tilsæt lidt frisk hakket dild.. bruger den i madpakken, som fyld i en god bolle... med salat.. uhm.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne