Lakseroulade
Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks Indsendt af : Louise Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Laksemousse:
Den ferske laks koges i cirka 10 min. Herefter skal laksen afkøles. Husblas sættes i blød i koldt vand. Når den kogte laks er afkølet, skal der laves en laksemousse. Laksen findeles med en håndmixer eller blender. Herefter tilsættes creme fraîche, og der smages til med salt og citron. Den udblødte husblas knues fri for vand, og smeltes over vandbad eller i mikrobølgeovn. (se pakken). Derefter røres den smeltede husblas i laksemoussen. Den røgede laks lægges lagvis på et stykke vita wrap, så der dannes en firkant. Den skal ca. være 30 cm bred og 15 cm høj. Laksemoussen smøres oven på den røgede laks (et lag ca. 1 cm). Dernæst foldes den røgede laks sammen omkring laksemoussen, så der dannes en rulle. Brug vita wraptil at løfte med. Når laksen er rullet sammen, foldes vita wrap omkring lakserouladen, så der holdes sammen på denne. Lakserouladen lægges i fryseren, og skæres derefter i frossen tilstand i skiver af ca. 2 cm tykkelse. Anrettes på en tallerken eller fad. Optøes og er klar til servering. Tips: Når laksen skal skræres, gøres dette ca. 2 timer før servering og optøes i køleskab. Serveres med dildcreme/dressing og flûtes. |
|
Opskriften er vist 203174 gange,
og udskrevet 2836 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (80 stemmer) |
|
Kommentarer ida - 2011-01-02 12:36:55 Jeg lavede denne roulade til nytår, og den var virkelig lækker og flot. Jeg kom den dog ikke i fryseren, og det fungerede perfekt uden. Den var let at skære alligevel. Jeg lavede også en dressing til. Det blev rigtigt lækkert! Louise - 2010-12-13 18:48:41 Meget lækker ret. Og meget let at gå til. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne