Lam i tomat og fennikel
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Højtid: Påske Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Bred køllen ud med kødsiden opad, og drys den med salt og peber.
Læg en lille håndfuld tørrede tomater og evt. pillede hvidløg på kødet, og luk køllen sammen.
Sæt nåle i, og bind køllen sammen med en snor.
Læg den på en rist i en lille bradepande.
Hæld vin og pillede og hakkede hvidløgsfed i bunden af bradepanden og stil den i ovnen ved 250 grader i ca 15 min.
Dæmp varmen til 175 grader, og hæld tomaterne i bradepanden sammen med salt og peber. Giv lammekøllen endnu 1 time, tag den ud af ovnmen og dæk den til. Lad den hvile 20-30 min. Gør fenniklerne i stand, og skær dem i kvarte. Læg dem i en gryde, og hæld tomaterne over fenniklerne. Lad dem koge møre mens kødet hviler. Smag saucen til Skær kødet i skiver, og læg dem i et halvdybt fad sammen med saucen. Server lune flute eller løse ris til. Tips: Lammeskyen kan affedtes, før tomaterne hældes i bradepanden, hvis man ønsker saucen mindre fed. |
|
Opskriften er vist 13901 gange,
og udskrevet 308 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne