Bornholmsk saltgrøner torsk med Gudhjemmeddyppe
Hovedingrediens : TorskeFisk - Diverse torsk Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Vand og OSCAR fiskebouillon koges op med eddike, Santa Maria Laurbærblade og Santa Maria Hel sort Peber. Torsken fordeles i en gastronombakke og fiskefonden hældes over Fisken dampes i ovnen i ca.15-20 min ved 160°.
Røget spæk i tern brunes til gyldent udseende og tages fra. Derefter brunes løgene.
Løg og Bacon blandes og fedtstoffet sies fra. Fonden fra den dampede fisk og OSCAR Lys Basis
varmes op og koges under omrøring 2-3 minutter. Saucen smages evt yderligere til med salt, peber, eddike og sukker. Løg- og baconblandingen kommes i saucen.
Fisken maskeres med saucen umiddelbart før servering.
|
|
Opskriften er vist 17711 gange,
og udskrevet 343 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Jonas - 2010-09-10 12:21:14 Jeg mener bestemt der er glemt en meget væsentlig del i processen. SALTNINGEN af torsken. Køb evt. færdigsaltet torsk (klipfisk) eller salt dine torskesider selv. Masser af groft salt drysses på og fisken pakkes ind og står minimum natten over på køl. Fisken vandes derefter ud afhængig af temperement, men lidt udvandes skal den nu altså. Smag og konsistens er nu helt anderledes end en alimindelig fersk torskefilet |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne