Bornholmsk saltgrøner torsk med Gudhjemmeddyppe

Bornholmsk saltgrøner torsk med Gudhjemmeddyppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Diverse torsk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
1500 g.Torskeloins eller -fileter
10 dl.Vand
2 dl.Eddike
5 g.Hel sort Peberkorn
3 Laurbærblade
20 g.Fiskebouillon
400 g.Røget spæk i små tern
300 g.Løg i tern
50 g.OSCAR Lys Basis
 
Opskrift:
Vand og OSCAR fiskebouillon koges op med eddike, Santa Maria Laurbærblade og Santa Maria Hel sort Peber. Torsken fordeles i en gastronombakke og fiskefonden hældes over Fisken dampes i ovnen i ca.15-20 min ved 160°. Røget spæk i tern brunes til gyldent udseende og tages fra. Derefter brunes løgene. Løg og Bacon blandes og fedtstoffet sies fra. Fonden fra den dampede fisk og OSCAR Lys Basis varmes op og koges under omrøring 2-3 minutter. Saucen smages evt yderligere til med salt, peber, eddike og sukker. Løg- og baconblandingen kommes i saucen. Fisken maskeres med saucen umiddelbart før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 17673 gange,
og udskrevet 343 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-10 12:21:14
Jeg mener bestemt der er glemt en meget væsentlig del i processen. SALTNINGEN af torsken. Køb evt. færdigsaltet torsk (klipfisk) eller salt dine torskesider selv. Masser af groft salt drysses på og fisken pakkes ind og står minimum natten over på køl. Fisken vandes derefter ud afhængig af temperement, men lidt udvandes skal den nu altså. Smag og konsistens er nu helt anderledes end en alimindelig fersk torskefilet