Skaldyrssuppe
Hovedingrediens : Rejer - Grøndlandske rejer Højtid: Påske Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rejerne pilles.
De pillede rejer drysses med lidt salt og stilles straks i køleskabet.
Det grønne af forårsløgene skæres afskylles og skæres i mindre stykker. Champignonerne renses og stokken brækkes af og hakkes groft. Hovederne gemmes til senere. Rejeskallerne svitses ved høj varme i olie og smør. Pillede hvidløgsfed, løgtoppe, champignon stokke røres sammen med rejeskallerne. Rør, indtil grydens indhold virker tørt, og hæld så vinen over det hele. Fortsæt med at rører, indtil vinen næsten er kogt væk. Tilsæt peberkorn, den bløde indmad fra tomaterne (gem tomatkødet) og vand, og lad det hele koge ca. 20 min. Hæld det i et dørslag og lad væden løbe af. Pres godt med en grydeske for at få det hele med. Si grundsuppen og stil den koldt til den skal bruges. Snit det hvide af rensede forårsløg fint. Skær champignonhoveder i skiver og skær tomatkødet i tern. Kog suppen op, og smag den til, evt. også med lidt paprika eller chili. Tilsæt grønsagerne nogle min. inden serveringen, så de får et kort opkog. Fordel rejerne i tallerknerne, og øs suppen over dem. |
|
Opskriften er vist 28550 gange,
og udskrevet 479 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (9 stemmer) |
|
Kommentarer cyberChrist - 2005-01-01 01:01:01 Drøn god suppe |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne