Brændte mandler med flormelis
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hæld alle ingredienserne op på en pande. Varm på høj varme indtil man kan høre en knækken.
Tag mandlerne af og læg dem på noget bagepapir. Skil mandlerne inden sukkeren er kold. |
|
Opskriften er vist 179762 gange,
og udskrevet 4044 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (32 stemmer) |
|
Kommentarer Charlotte - 2019-07-25 16:04:34 Jeg har prøvet opskriften og den er meget nemt og passer fint. Der kan også tilsættes lidt vanilje og kanel, så bliver det endnu mere spændende. Dog synes jeg mandler altid er ret dyre Palle - 2015-12-12 09:12:21 For lidt forandring, tilsæt en "sjat" kakaopulver. Charlotte - 2013-12-21 13:44:06 Super nem opskrift, og de smager rigtigt godt :) Emma - 2013-12-14 13:09:47 De samger mgea godt elsker dem anonym - 2013-11-13 18:51:56 Mine blev bare blanke uden at nogle sikker klumper sad fast? Er det fordi, de ikke har fået nok? jesper - 2012-12-11 14:58:05 super nemme og gode, bare lidt kakao og vaniliesukker med, så kører den Migg!!;) - 2012-01-19 18:40:31 ser mega nemt ud :) magnus mester bager - 2011-12-22 15:16:43 nemt og lækkert og smager godt men lidt af karamel Marianne - 2010-12-20 19:24:00 De er bare gode. Det kræver dog lidt tålmodighed, men har man den bliver man belønnet med de herligste brændte mandler. julie - 2010-12-15 14:20:09 rigtig nemt og lækkert Tenna - 2010-12-15 11:24:35 Ja, brændte kan man kalde dem... Synes ikke opskriften er god.. :-( kald mig bare... - 2010-03-31 17:21:08 det er gode :D. lidt vanilje sukker kunne gøre dem bedre ;) men de får 10 :) Mathias Balling - 2009-10-14 15:25:41 Hvad putter man i først. nicoline - 2009-10-11 16:45:35 de er rigtig gode men man må bedstemt ikke have dem på panden for lang tid Futte 15 år. - 2008-12-25 15:06:19 super gode, men man skal lige finde en fidus på hvordan man gør. men skru ned for varmen når sukkeren er smeltet godt igennem, for ellers brænder de på. men en rigtig nem opskrift. :) Stine - 2008-12-20 21:46:36 Til Casper S og alle jer andre: Mine mandler hængte også sammen (på panden vel og mærke!) + var helt hvide. Med hensyn til at de hang sammen: Jeg forsøgte mig med at hælde lidt mere vand ved og det hjalp. De kunne nu skilles (til dels gjorde de det selv og til dels "hakkede" jeg lidt på dem med en palet)og derefter lod jeg sukkerlagen koge ind igen (det jeg nemlig tror der sker, når der kommer lidt mere vand på panden) er at sukkerlagen udkrystalisserer sig igen, hvorefter vandet skal koges af sukkerlagen igen, for at blive krystalisseret igen). Med hensyn til at de blev hvide: Jeg tror at min sukkerlage ikke havde nået sit karameliseringspunkt, derfor hældte jeg lidt mere vand på og lod det koge ind igen, dette gjorde jeg nok en 10 gange. Jeg kunne undervejs se at sukkerlagen blev mere og mere brun i det for hver gang jeg havde ladet det koge ind med vand og de sidste to omgange sagde mandlerne også små "knæk". Dog fik jeg nok gjort det en gang for meget, da de smager lidt brændt. Så man skal nok stoppe så snart mandlerne begynder at sige "knæk" :D ALFen - 2008-12-19 17:24:36 Per har ganske ret! Melis skal kun smelte ganske LIDT 2. gang - mandlerne skal blive blanke, men lader man sukkermassen smelte helt igen, brænder mandlerne på og er ikke til at skille ad - resultat: Éen stor BRÆNDT mandel. Følger man blot opskriften og Pers anvisninger, bliver de dog PERfekte! c",) Laver man kun til få mennesker kan det anbefales at bruge 100/200 g mandler, 100/200 g flormelis og 0.3/0.6 dl vand. 300 g brændte mandler bliver til rigtig mange! maria - 2008-12-01 15:19:35 ja de er gode men mine bliver gule????? amanda på 11 år - 2008-11-13 17:15:22 hej jeg har alså aldrig lavet dem før men kan man ikke bare bruge den opskrift der stå der opppe i toppen...:p mig - 2008-07-18 22:46:58 De var gode og meget nemme at lave, prøv at lave dem:) anonym - 2008-01-20 14:05:09 De er menget godde der er menget smag i dem Trine - 2007-12-27 21:07:08 De smager rigtig godt. men har lige et enkelt minus og et par spørgsmål... dem jeg lavede blev lidt bløde, hvorfor mon? skal mandlerne egentlig smuttes? Tina - 2007-12-12 13:53:21 De er rigtig gode når man tilsætter 1/2 tsk vaniliesukker og en tsk kakao. Og så skal man tage dem af kort efter de er blevet flydende for 2. gang -når de siger "knæk". chris - 2007-07-06 16:14:37 casper s du har glemt at skille mandlerne ad da du var færdig og så har du sikker brændt mandlerne på det er derfor de smager brændt Casper s - 2007-01-21 15:07:58 De er ikke så gode, som de ser ud til. De hinger for det 1. sammen og for det 2. smager de halvt brændte. De kan godt spises men ikke så gode som dem man køber ;) Bikke - 2006-12-14 19:07:14 Sukkerlagen SKAL blive helt flydende igen - efter at det har været krystalliseret!! lotte - 2005-01-01 01:01:01 de er rigtig lærke Fr. Clausen - 2005-01-01 01:01:01 Det var de bedste brændte mandler jeg nogensinde selv har lavet. De er perfekte med kakao og vanilliesukker. De skal tages af panden lige når det begynder at lugte brændt, så er de lige i øjet. Per - 2005-01-01 01:01:01 Til at starte med skal sukker og vand blive flydende, efter et stykke tid så krystaliserer sukkeret, og nu skal der røres hele tiden i mandlerne, sukkeret skal nu smelte ganske lidt så at mandlerne bliver blanke, bliver det flydende igen så har de fået for meget og må sikkert kasseres Chrislingen - 2005-01-01 01:01:01 Efter 3 mislykkedes forsøg blev resultatet intet mindre end fantatisk - min kæreste og jeg får så ondt i maven af at spise brændte mandler :-) os igen - 2005-01-01 01:01:01 vi skulle lave dem ca tre gange før de blev gode os - 2005-01-01 01:01:01 det er ikke en god nok breskrivelse missdream - 2005-01-01 01:01:01 ja, de er lidt kedelige synes jeg, men jeg har prøvet med en halv teske kanel og vaniljesukker og en smule kakao...det var meget bedre...anbefales!! linda - 2005-01-01 01:01:01 nu har jeg prøvet at lave dem igen.... melisen ska jo lisom smelte 2 gange, så blir de dejlig brune *gg* yes det ku la sig gøre linda - 2005-01-01 01:01:01 aj jeg syns altså ikke at de er gode. er det meningen at de ska være vide.... syns de ser lidt blegfesne ud og så er de lidt bløde at tygge på. ka ik anbefale at man bruger flormelis. men måske er det bare mig der er en elendig kok *gg* anonym - 2005-01-01 01:01:01 M.V.H anonym - 2005-01-01 01:01:01 det gør dem bedre anonym - 2005-01-01 01:01:01 lidt vaniliesukker anonym - 2005-01-01 01:01:01 1 spsk kokao greeny - 2005-01-01 01:01:01 kan laves med en blanding af hasselnødder og mandler eller enten mandler eller nødder. Cecilia - 2005-01-01 01:01:01 Lav dem i mikroovnen. Kog 1 dl sukker dryppet med ½ dl vand i 7 min. ved 750 W (lagen skal være lidt gylden). Rør mandlerne grundigt i med en gaffel, og kog det yderligere 2-2½ min. Hæld mandlerne ud på bagepapir, og skil dem ad med en gaffel. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne