Syltede figner
Hovedingrediens : Frugt - Figner Kilde : Voms madleksikon Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
De knapt modne fignerne skoldes, flås og lægges i et glas.
Der koges en lage af sukker, vand og eddike, som afkøles og hældes over fignerne. Fignerne stilles et koldt sted natten over. Både figner og lage kommes i en gryde, som bringes langsomt til kogepunktet og koges i ca. 15 min. Fignerne lægges tilbage i et rent glas og lagen koges videre i 5-10 min. Lages skummes, tilsættes konserveringsmiddel og hældes over fignerne. Glasset lukkes med et tætsluttende låg. Tips: Syltede figner er en velsmagende. De kan serveres med flødeskum eller cremefraiche. |
|
Opskriften er vist 112011 gange,
og udskrevet 1812 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Niels - 2017-07-06 13:13:40 Mener ikke at det er nødvendigt med konserveringsmidler, når der er så meget sukker og eddike i. Jeg har iøvrigt brugt hvidvinseddike med stor succes. Smager fantastisk. Men det er vigtigt at fignerne er tæt på at være modne, da de ellers er svære at flå. Så hellere lidt overmodne. Anja - 2015-08-24 19:13:47 man flår da ikke friske figner? I hvert fald ikke, hvis de virkelig er friske = lige plukket i drivhuset... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne