Turkish delight

Turkish delight, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SlikRet : Slik - Diverse slik

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
10 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
3 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Kom sukker, honning og vand i en gryde og bring det i kog.

Riv skallerne af frugterne og pres saften af. Kom saft og skaller i sukkermassen. Lad det småkoge 15 min.

Sæt husblasen i blød i koldt vand 8-10 min. knug vandet fra, smelt det i gryden og lad massen småkoge i ca. 15 min.

Beklæd en form med bagepapir og kom massen heri, lad det stå til næste dag.

Skær delighten i firkanter og vend dem i flormelis inden de skal spises.





karakterer:
Opskriften er vist 48032 gange,
og udskrevet 370 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5370 (1278 kcal)
KJ pr. Portion 5370 (1278 kcal)
Vægt ialt 491 gram
Vægt pr. Portion 491 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1093 KJ (260 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 61.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-04-20 00:34:07
Svar til anonym: Der findes også mange gode alternativer til vegetabilsk husblas, man kan bl.a. søge på "halal husblas" med gode resultater. Vores husstand er ikke "halal", men der findes alternativer der giver samme resultat som svinegelatine. Prøv jer gerne frem ift. mængde og type gelatineringsmiddel for at opnå det resultat i kender - det er muligt for både i og jeres veganske/islamiske venner at opnå det resultat i leder efter - uden brug af svinegelatine :-)

  -   2022-01-29 22:17:13
Husblas skal da være vegetabilsk, der er svinegelatine i alm husblas. Det blir næppe brugt i rigtig turkish dejligt.

  -   2018-11-23 20:58:55
Uoriginal opskrift Majsstivelse bruges originalt, ikke husblas

  -   2016-03-17 09:24:22
Der er ikke husblas men mejsmel i ægte delights

  -   2010-10-21 01:47:01
Denne opskrift har vi prøvet idag. Jeg syns det bør pointeres at den bliver meget mørk, selvom den kun fik lov at små-koge - havde håbet på at kunne tilsætte lidt frugtfarve, men det kan vist være ligemeget. Den lugter af hø - og smagen er absolut ikke imponerende.

  -   2007-06-03 18:17:17
smager rigtig godt

  -   2007-01-24 15:13:52
Dem nede i grønt-handleren smager da meget godt. SÅ nu må jeg lave dem selv.