Kejserinderis
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Grød:
Mælken koges op med vaniljesukker, tilsæt risene og det skal koges i ca. 30 min., kog det f.eks. dagen før. Gele: Udblød 2 blade husblas i vand, vrid/pres så meget vand af som muligt og smelt dem i hindbærsaften, fyld det i en randform og kom den i køleskabet så det stivner 30-60 minutter. Rismasse: Sukker og vand koges op til en sirup. Æggeblomme og vaniljesukker blandes og piskes ved højeste hastighed, tilsæt den kogende sirup i en tynd stråle, pisk til det er koldt. Udblød 5 blade husblas i vand, vrid/pres så meget vand af som muligt og smelt dem. Den kolde rismasse tilsættes fintskårne, kandiserede frugter, der evt. er udblødt i Cointreau. Rismassen (ca. 500g) blandes forsigtigt med den let piskede fløde og æggemassen, til sidst vendes den smeltede husblas i. Massen kommes i randformen med hindbærgeleen, og sættes i køleskabet til den er stiv ca. 3 timer. Pyndt den evt. med flødeskum og kandiserede frugter, og serveres evt. med abrikossauce. |
|
Opskriften er vist 30388 gange,
og udskrevet 541 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne