Marius' grovboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
De knækkede hvedekerner overhældes med det kogende vand og henstår natten over (helst mindst 10 timer).
Det lunkne vand tilsættes de iblødsatte hvedekerner og gæren smuldres i. Smør (skåret i små skiver) og de øvrige ingredienser tilsættes. Der æltes godt. Dejen hæver til knap dobbelt størrelse (ved stuetemperatur ca. 1 time ). Dejen slås ned og formes til 32 boller. Efterhæver til de er pænt store (ved stuetemperatur ca. 2-3 timer). Bollerne kan også efterhæves koldt (fx ved 10-15 grader) natten over. Bages ved 200 grader C i ca. 15 minutter til de er gyldne på oversiden. Tips: Bollerne er gode at fryse - de optør på 15-20 minutter ved stuetemperatur |
|
Opskriften er vist 31160 gange,
og udskrevet 705 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (15 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-11-26 14:08:33 Dejlige grovboller! Nemme at lave, og hvis man ikke lige orker at vente de 10 timer, hvor kerner skal lægges i blød kan man koge dem i ca 10 min. Hende der smører madpakken... - 2005-01-01 01:01:01 Bollerne er superlækre til madpakken!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne