Fine rugkiks

Fine rugkiks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
125 g.smør
125 g.rugmel
125 g.hvedemel
0.25 tsk.salt
1 spsk.kommen
0.333 tsk.eddike
0.75 dl.koldt vand
50 g.smør
 
Opskrift:
Hak smør og mel sammen og findel det til en grynet masse. Bland salt og kommen i. Tilsæt eddike og vand og ælt dejen sammen. Rulles ud på melet bord. Skær smørret, som skal være koldt, i skiver og fordel dem på 2/3 af dejen. Læg dejen tredobbelt sammen og læg den koldt i 15-20 min. Gentag udrulning, sammenlægning og hvile i alt 3 gange. Rul dejen på den modsatte led hver gang. Rul dejen tyndt ud. Prik den med en gaffel og skær den i firkanter 7x5 cm) med en kniv eller kagespore. Lægges på plade. Bages på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 225 C° i 8-10 min.

Afkøles på rist. Opbevares i kagedåse.





karakterer:
Opskriften er vist 18804 gange,
og udskrevet 374 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
lækre, sprøde men mine gik let istykker, måske har jeg ikke rullet godt nok