Fine rugkiks
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Hak smør og mel sammen og findel det til en grynet masse. Bland salt og kommen i. Tilsæt eddike og vand og ælt dejen sammen. Rulles ud på melet bord. Skær smørret, som skal være koldt, i skiver og fordel dem på 2/3 af dejen. Læg dejen tredobbelt sammen og læg den koldt i 15-20 min. Gentag udrulning, sammenlægning og hvile i alt 3 gange. Rul dejen på den modsatte led hver gang. Rul dejen tyndt ud. Prik den med en gaffel og skær den i firkanter 7x5 cm) med en kniv eller kagespore. Lægges på plade. Bages på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 225 C° i 8-10 min.
Afkøles på rist. Opbevares i kagedåse. |
|
Opskriften er vist 18764 gange,
og udskrevet 374 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2005-01-01 01:01:01 lækre, sprøde men mine gik let istykker, måske har jeg ikke rullet godt nok |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne