Peberrodskød
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vandet bringes i kog og heri kommes kødet og det koger 10-15 min. mens suppen skummes.
Så tilsættes de rensede hele grøntsager, og de tages op, efterhånden som de er møre. Kødet koger videre med peberkorn og salt, til det er meget mørt, 2½-3 timer. Kødet tages op og skæres ud og suppen smages til, og heri lægges de kogte grøntsager skåret i mindre stykker. Beregn i alt 1 ¾ -2 l suppe. Kom så meget vand ved kødet at der foruden suppen også kan blive ½ l til sovsen I en gryde kommer De ½ l bouillon, fløde, smør og salt samt peber, dette koger op, hvorefter eddike, sukker og friskrevet peberrod tilsættes og sovsen jævnes. Smag den til og kom meget gerne lidt piskefløde i til sidst. Til kødet med den dejlige sovs kan De servere kogte kartofler men allerbedst er gammeldags kartoffelmos. |
|
Opskriften er vist 31547 gange,
og udskrevet 408 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Ole - 2023-10-15 13:33:12 Kødet -- Kom kødet i gryden og hæld koldt vand i til det dækker -- Bing i kog på fuldt blus (altså hurtigt) -- På få, max 2-3 minutter, samler afskummet sig øverst på vandet. -- Hæld straks det hele ud i den rene køkkenvask -- Skyl kødet grundigt under kold hane; kom det tilbage i den rengjorte gryde -- Dæk kødet (og urterne) med koldt vand og kog ifølge opskriften. Sovsen -- Læg en håndfuld Korender i blød i spilkogende varmt vand og stil til side -- Bag lige dele mel af i samme kvantum smør (fx 50/50g); Brus op. Må ikke brune! -- Spæd straks med suppe lidt og lidt ad gangen; Resultat: Okse-velouté. (Med mælk bliver det en Bechamel. Men hér koger vi en Velouté!!) -- Kog stille igennem i 20 minutter - spæd evt. med lidt suppe undervejs -- Velouté'en tilsættes piskefløde efter smag og koger lige igennem -- Smag saucen/sovsen til m salt & hvid friskkværnet peber samt sukker og eddike. -- Tilsæt, når sovsen er smagt til, først de afdryppede korender samt derefter -- Rundhåndet friskreven peberrod efter smag. Sovsen må ikke koge med peberroden! Per - 2012-05-12 15:48:40 Suppen er jo beregnet til 2. eller 3. dags ret, kan også fryses. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne