Flamberet Spaghetti

Flamberet Spaghetti, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Spaghetti

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : PKJ

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.hakket oksekød
1 spsk.olivenolie
0.5 lille løg
1 spsk.tomatpuré
1.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 paprika
 oregano
 chilipulver
 evt.andre krydderier efter smag
 
 Spaghetti
 
 Mørk rom
 
Opskrift:
Varm olivenolien op i en gryde. Riv løget i gryden og svits det. Kom kødet i gryden og brun det. Det er vigtigt, at kødet bliver delt i små stykker, da det ellers ikke sidder fast på spaghettien når man spiser. Kom tomatpuré og krydderier i kødet. Rør rundt og lad det stå et øjeblik, så kødet trækker krydderi-smagen til sig. Kom fløden i og lad det simre nogle få minutter.

Kog spaghettien imens.

Ved servering kommes en mængde spaghetti og sovs op på en (dyb) tallerken. Hold en spiseske med mørk rom over spaghettien og varm den. Når rommen er varm, sæt da ild til den, vent et par sekunder, hæld den ud over spaghettien og rør rund på tallerkenen.

Spis med gaffel og ske. Fløden gør, at sovsen holder sig på spaghettien, så det kan godt lade sig gøre.

Tips:

Pas på, at I ikke brænder jer! Skeen med rommen bliver ret varm, så det er en god idé at have et fornuftigt aflægningssted til skeen i nærheden.

Rommen kan også erstattes af andre former for spiritus fx cognac.





karakterer:
Opskriften er vist 13492 gange,
og udskrevet 220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Der skal ikke 15 dl fløde i, der skal 1½ dl fløde i!