Flæskegryde, marineret

Flæskegryde, marineret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Flæskesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Flæskegryde, marineret, billede 4 Flæskegryde, marineret, billede 1 Flæskegryde, marineret, billede 2 Flæskegryde, marineret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl.tør (ikke sød) hvidvin
0.5 dl.hvidsvinseddike
2 fedhvidløg
1 laurbærblad
4 helenelliker
1 tsk.merian, tørret
1 tsk.salt
0.5 tsk.peber
 
600 g.flæskekød
 
3 spsk.olie
2 løg
1 grøn peberfrugt
 
 Smørbolle:
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
 
125 gfrosne ærter
 
4 skiverfranskbrød
25 g.smør
 
 Pynt:
1 appelsin
 
Opskrift:
Vinen blandes med alle de forskellige ingredienser til en lage, hvori flæskekødet, der er skåret i strimler, trækker koldt 2 dage, vendes af og til.

Marinaden sies fra kødet (marinaden gemmes), der nu brunes i varm olie på en pande og efterhånden lægges over i en gryde.

Løgene, der er skåret i både, let brunes i lidt olie sammen med peberfrugten, også i strimler, uden kerner, og tilsættes lidt efter kødet, herover hældes marinaden og det hele småsteger under låg, til kødet er mørt, ca. 40 min. – det kommer an på kødet, men mørt skal det være.

Til sidst jævnes gryden med smørbolle eller meljævning og smages til og ærterne tilsættes og småkoger med i 5 min.


Franskbrødet i skiver uden skorper skæres i trekanter, der nu steger gyldne og sprøde i smørret.

Serveres på fadet med gryderetten tillige med appelsinbådene.

Serveres med Løse ris.





karakterer:
Opskriften er vist 17281 gange,
og udskrevet 226 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu