Amerikanske muffins
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Amerika Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk æggene luftige med brun farin, vaniljesukker og olie. Riv æblerne (tryk lidt saft af dem, hvis de er meget fugtige) og hak valnødderne groft (rist dem evt. først). Bland æble og valnødder i æggemassen.
Sigt mel, salt, natron, bagepulver, kanel og ingefær over og bland dejen omhyggeligt. Kom dejen i smurte muffins-forme eller i usmurte papirsforme (evt. dobbelte, hvis de er tynde) - en god spsk. i hver. Formene skal være 3/4 fulde. Bag dem ved 200 grader C. alm. ovn i 25-30 min., til de er hævede og let brune på oversiden. Lad dem køle lidt af og server dem straks. Muffins smager bedst friskbagte. Tips: I Amerika hører de til på morgenbordet - i Danmark er de gode til en kop te eller kaffe om eftermiddagen. Variationer: Muffins med ribs Tilsæt en håndfuld skyllede, ribbede ribs til muffins-opskriften. Muffins med courgette Udskift revet æble med uskrællet, groftrevet courgette (1 mellemstor). Muffins med blåbær Udskift revet æble med store, faste blåbær. |
|
Opskriften er vist 281003 gange,
og udskrevet 5374 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (66 stemmer) |
|
Kommentarer Jette Stenbjerre - 2016-11-27 13:18:46 Giver Anni ret. Læs korrektur på kommentarer og spar os for bemærkninger som "glæder os til at prøve". Er kun interesseret i bedømmelser. Mine muffins blev noget tørre. For lang bagetid! Jette Sunneva. - 2016-10-09 13:31:18 Har lige bagt disse muffins.. De smager himmelsk..jeg kom lidt glasur på, da jeg havde læst at de ikke var så søde..så prøv det.😍 Mbn - 2015-08-17 18:32:21 Jeg er skuffet. Synes at de er lidt kedelige. JPS - 2012-11-29 19:33:59 Må indrømme at jeg er lidt skuffet, der manger lidt sødme, lidt æble og lidt mere smag af ingefær. Har ikke prøve at bage med olie i stedet for smør før. Tror lige jeg skal prøve med en kop kaffe til... anonym - 2012-08-24 09:20:24 De smager jo af bagepulver.. anni - 2011-07-18 14:33:00 Jeg kigger ofte efter, hvad læserne skriver, men jeg er bare skuffet over, at så mange mennesker ikke kan stave, læs det da lige igennem før I sender det winnie a.z.t - 2011-04-08 12:40:09 de er så nemme at bage, min datter på 20 år har varet med til at lave kagerne, nu venter vi på de er fardige og kan spises! Christina - 2010-11-03 12:23:30 Synes de bliver meget hårde i "skallen" trods jeg kun gav dem 15 min ved 200 grader. Er der nogen der kan fortælle mig hvorfor?? stine - 2010-01-10 21:42:16 man skal ikke fylde dem heldt op(de hever rigtig meget) men hamme gode anonym - 2009-12-04 17:24:32 skal give min vindine en gave så jeg har købt nogle gummi muffins-forme og så syntes jeg også at det var oplagt med en muffins opskrift jeg har ikke selv prøvet dem så jeg håber de er gode!!! Men efter alle de rosende kommentare tør jeg godt give hende opskriften uden selv at have prøvet den først:-) nicklas. (11 år) - 2009-04-18 10:10:26 de muffins smager himmelsk! (elsker at bage totalt!) fathia - 2008-11-18 07:53:01 vild gode muffins.. mine piger er vilde med em .. anbefales Lone - 2008-10-09 02:19:36 Jeg har aldrig prøvet at bage muffins. Så jeg afprøvede opskriften med lidt fintrevet madæble, 200g Blåbær fra dybfrost, 100g hasselnødde kerner og 100g mørk chokolade af den billigste, hakket fint med kniven. Resultatet blev at blåbærene farvede dejen nærmest sort, men de smagte godt. De virkede bare lidt tørre da de var afkølede. Mums de fik megen ros, så deen tør jeg godt bage igen. anonym - 2008-03-09 21:35:07 Smager da lidt fesen;) Mangler der ikke lidt sukker, og hvor blev smagen af æblet af? 10 - 2007-11-23 19:42:15 den var så god man skul tro det var løngen rita - 2007-10-24 13:44:04 glæder mig til at prøve dem ...lyder vældig gode ;0) Marianne - 2007-10-18 13:39:35 De er kanon gode, ikke svære at lave og kan varmt anbefales. Kan fryses :¤) jørgen - 2007-09-22 16:12:40 veldi god Nina - 2007-09-16 14:16:27 rigtig RIGTIG gode!! lavede dem med ½ valnød og ½hasselnød og kun 1 tsk ingefær bagekonen - 2007-07-31 17:11:10 Man kan godt undlade kanel,ingefær og erstatte brun farin med rørsukker, så får man en muffin hvor frugten er lidt mere at smage. >>Jeg havde ikke blåbær men smed nogle solbær i istedet. >Det vagte stor begejstring. Har lige serveret dem for en flok kolleger i vagten, De har bedt om opskriften! Pia - 2007-07-15 14:17:07 De er ikke besværlige :-) anonym - 2007-06-15 15:24:51 er de ikke lidt besværlige at lave?? Det lyde sådan... mads på 14 år - 2007-05-19 19:32:17 gode muffins smager vidunderligt (elsker at bage!) fjotte - 2005-01-01 01:01:01 det er jule muffins i danmark |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne