Chokoladekage med hindbær

Chokoladekage med hindbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Wickie

Indsendt :      Red :
Chokoladekage med hindbær, billede 4 Chokoladekage med hindbær, billede 1 Chokoladekage med hindbær, billede 2 Chokoladekage med hindbær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
180 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
340 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
180 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
150 gram Hindbær, friske 1 dl. friske hindbær vejer ca. 60 gram.
   
Opskrift:
Kom smør og hakket chokolade i en gryde og stil den over svag varme. Rør rundt, indtil smør og chokolade er smeltet. Lad det køle af.

Kom æg, vanillesukker og sukker i en skål og pisk godt, indtil massen er let og cremet, vend chokolade-smør heri. Vend forsigtigt mel, hakkede mandler, bagepulver og halvdelen af hindbærrene i evt. frosne.

Hæld dejen op i en rund kageform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Drys resten af hindbærrene på dejen, og stil kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 35 min., eller indtil det øverste af kagen føles fast.

Skal køle af, inden den serveres. Giver ca. 8-10 skiver.





karakterer:
Opskriften er vist 73212 gange,
og udskrevet 1414 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21247 (5059 kcal)
KJ pr. Pers. 2655 (632 kcal)
Vægt ialt 1327 gram
Vægt pr. Pers. 165 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1601 KJ (381 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 19.1 gram
Kulhydrat 47.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-31 09:13:02
SUPER lækker kage. Jeg har brugt den opskrift de sidste 4 år til rigtig mange anledninger, og ALLE bare elsker den. Jeg har aldrig smagt så god chokolade kage før. Jeg plejer at bage den lidt længere 10- 15 min. Man skal ikke være bange at den er lidt flydende. Det er det hvad der går den SÅ lækker. Efter et par time stivne den så at den er nem at skære, men den bliver stadigvæk er super super lækkert 'saftig/våd'.

  -   2017-12-19 16:10:13
Kan man ikke lave den med fulkorns hvedemel..? Den er fuldstændig dejet inden i efter 40 min.. Det kun den 1 cm der bagt, ikk en gang siderne..

  -   2014-09-07 18:41:41
Bagt ved varmluft 180 grader er det fint med de 30 minutter. Jeg brugte 70% chokolade og 250 gram hindbær, lækker lækker kage!

  -   2013-09-11 08:39:06
Kagen er brownies agtig, og brownis skal ikke være gennembagt som en almindelig dansk chokoladekage, og hindbærene er sikkert med til at gøre kagen endnu blødere end en almindelig brownies. Vi gav kagen 30 minutter hvorefter at vi lagde en bageplade ind på rillen over springformen, så en slags låg mod overvarmen (i stedet for stanniol) og gav kagen endnu 30 minutter ved de 180 grader. Vi synes det er en god brownies.

  -   2009-09-19 10:47:27
Denne opskrift bliver fantastisk bagt som muffins - der er til 30 af de lave muffinsforme. Kagen bliver nemt bagt ingeni, men er stadig konfektagtig og rigtig god. Passer i størrelsen perfekt til en kop kaffe efter en god middag.

  -   2008-09-04 14:36:03
syntes den er kanon lækker og alle siger, der har smagt den at den smager super!!

  -   2008-09-03 06:35:10
den skal helt sikkert ikke have mere varme, men mere bagetid. man kan evt. lægge staniol på efter de 35 min, så den ikke bliver for mørk men gennembagt.

  -   2007-09-21 19:31:44
Den er meget lækker, men Helle har ret, den bliver ikke bagt færdig indeni, også selv om jeg gav den lidt mere varme. Er der nogen andre, der vil give et godt råd til det?

  -   2007-04-18 15:18:18
Synes jeg havde svært ved at få den bagt færdig indeni.

  -   2005-01-01 01:01:01
Super lækker svampet kage! Brugte 200g 70% mørk chokolade og den blev rigtig god.