Stegt ål i ovn

Stegt ål i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Stegt ål i ovn, billede 4 Stegt ål i ovn, billede 1 Stegt ål i ovn, billede 2 Stegt ål i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.Ål
2–4 spsk.hvedemel
50 g.smør
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Rens, skyl, salt, skyl og aftør ålene. Skær dem i ca. 8 cm lange stykker. Vend dem i mel krydret med salt og peber.

Brun fedtstoffet på panden. Brun ålene på alle sider ved kraftig varme.

Læg dem i en varm bradepanden, efter de er brunet og hæld brunet smør over. Lad det stå i ovnen 10 – 20 minutter ved 300 grader grader C. Alm. ovn.

Tips:

Hvis ålene er store og tykke kasseres fedtet fra stegepanden og smelt frisk smør i bradepaden.





karakterer:
Opskriften er vist 50594 gange,
og udskrevet 763 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-11-14 16:16:15
Dejligt og nemt, brugte dog 250 gr smør til 2 kg. Ål.

  -   2021-02-02 14:04:40
Jeg bruger rugmel det giver en god sprød overflade

  -   2010-10-11 20:15:39
Så i aften "til middag hos" hvor hun serverede stegt ål. Mit mundvand kunne ikke holde op med at løbe. Jg har prøvet denne opskrift her i 2005 og 2008, og nu skal det være i weekenden, selv om de er dyre. (min mand spiser ikke fisk), så det bliver helt sikkert en stor fonøjelse for mig selv. Opskriften er nem og smager aldeledes prakfuldt. et rent 10-tal fra mig.