Braiseret lammeskank
Hovedingrediens : Lammekød - Lammeskank Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom lammeskankene i en stor gryde. Gør suppeurterne i stand og kom dem ved sammen med
persillestilke, timian og rosmarin. Hæld vand og hvidvin over. Smid evt. lidt peberkorn og korianderfrø ned til skankene. Bring i kog og lad det hele simre 5-6 kvarter på blusset eller i ovnen ved ca. 150 grader C alm. ovn til skankekødet er så mørt, at det falder fra benene sår man stikker i det med en gaffel.
Skum alt fedtet væk. Tag skankene op og hold dem varme. Sigt suppen og smid ”fyldet” ud. Kog suppen ind for kraftig varme. Skær de blandede grøntsager i passende stykker og kog dem i suppen til de er netop møre. Tag dem op. Hak imens tomater, persille, citronskal, kapers, hvidløg og forårsløg fint. Smag suppen til med salt, peber, chili og sukker. Kom de finthakkede ting i suppen sammen med kød og grøntsager og server straks med kartofler og godt brød til. |
|
Opskriften er vist 81296 gange,
og udskrevet 1695 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Jonna Frederiksmose - 2013-03-29 11:08:21 Den bedste lammeret jeg længe har lavet eller spist. Velkrydret, spændende og passer sig selv, når først ingredienserne er kommet I gryden, derfor god gæstemad. Mine kræsne gæster, 2 voksne og 2 børn var veldt begejstrede. Ole Riise - 2012-08-19 11:24:49 Der er noget Irsk over denen ret, derfor vil jeg bruge Guinness istedet for vin Klaus Skotte - 2008-05-25 22:08:10 Fantastisk ret. Retten er en specialitet i Dublin, hvor lammene opdrættes i naturområdet Wicklow syd for Dublin. Prøv at søge på "Braised Wicklow lamb shank" lonekruse - 2005-01-01 01:01:01 fantastisk anonym - 2005-01-01 01:01:01 prøv med rødvin istedet for hvidvin. prøv at tilsætteansjoser sammen med suppeurterne. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne