Brasiliansk kyllingeret

Brasiliansk kyllingeret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kogt/stegt kylling

Oprindelsesland : Brasilen

BrasilenIndsendt af : namnam

Indsendt :      Red :
Brasiliansk kyllingeret, billede 4 Brasiliansk kyllingeret, billede 1 Brasiliansk kyllingeret, billede 2 Brasiliansk kyllingeret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.kogt kyllingekød
 
500 g.gulerødder
500 g.champignoner
3 peberfrugter (gerne i hver farve)
2 løg
5 fedhvidløg
 olivenolie
 
2 spsk.hvedemel
1.5 spsk.paprika edelsuss
5 dl.hønsefond
5 dl.fløde
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kyllingekødet strimles. Gulerødder og peberfrugter renses og skæres i strimler. Champignoner renses og skæres i skiver, og løget skæres i tern.

Løg og hvidløg svitses. Gulerødder tilsættes og "steges" i ca. 3 minutter. Peberfrugter og champignoner tilsættes og steger med i 5 minutters tid.

Mel og paprika drysses over, hønsefond og fløde tilsættes (kan erstattes med mælk), og det hele. Simre i ca. 10 minutter.

Smag til med salt og peber. Tilsæt kyllingekødet og varm det igennem.

Serveres med ris.

Tips:

Kogning af kylling:
Kyllingen sættes over i rigeligt vand, tilsæt salt og lad det koge op, skummes af.
Kyllingen småkoget i ca. 60 minutter og tages op og rypper af. Fonden (suppen) gemmes.

Dette kan gøres dagen før.





karakterer:
Opskriften er vist 119886 gange,
og udskrevet 3978 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (84 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-08-23 23:24:06
Uhm - den er lækker! Jeg brugte kokosmælk, da jeg er lidt af en stenalder-kok :o)

  -   2013-05-16 20:04:40
Nemt og lækkert! Jeg havde dog lidt problemer med at melet klumpede sig sammen, og ikke ville røres ud. Næste gang ryster jeg nok en jævning (mel og vand i en shaker). Tip: jeg smagte til med et par skefulde stærk mango chutney - det var et hit.

  -   2012-01-14 19:06:47
Super ret - smager dejligt. Brugte nu ikke peberfrugter, da jeg lider af sure opstød resten af aftenen, hvis jeg spiser dem. Brugte kun en kvart fløde og det gik fint ;D Chilisovs kan klart anbefales dertil :D Det man får op kinagrillen ...

  -   2011-07-01 10:25:15
brugte stærkt palrika. Så er den bare super.

  -   2010-06-29 14:49:51
Super fin og letlavet ret. jeg tillod mig at bruge kyllingbryst, det gav kortere kogetid (ca 1/2 time)og knap så kraftig fond, men det klarede en bouillonterning

  -   2010-01-27 14:16:26
Totalt lækker mad. Brug skummemælk i stedet for fløde, tilsæt da lidt ekstra mel til bedre jævning.

  -   2010-01-04 17:59:59
Lækker :) Brugte creme fine i stedet for fløde :)

  -   2009-10-25 18:17:57
Den bedste "hurtige" ret jeg har spist i lang tid :) Nem og lækker. Smager endnu bedre dagen efter...

  -   2009-08-07 20:12:17
Smager simpelhen himmelsk:D