Hermans Kage (Amish Friendship Bread)

Hermans Kage (Amish Friendship Bread), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt af : Laila i Kokkedal

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 1. dag:
3 dl.mælk
1.5 dl.sukker
2.5 dl.hvedemel
 gær
 lidtsalt
 
 2. Dag:
2.5 dl.mælk
2.5 dl.sukker
2.5 dl.hvedemel
 
 3. Dag:
2.5 dl.mælk
2.5 dl.sukker
2.5 dl.hvedemel
 
8 æg
6.5 dl.sukker
4 dl.vindruekerneolie
12 dl.hvedemel
4 tsk.salt
4 tsk.kanel
6.5 tsk.vanillesukker
5.25 tsk.bagepulver
4 tsk.natron
 
100 g.hakk. Valnødder
100 g.hakk. Chokolade
2 æbler
 
 Pynt:
100 g.smeltet chokolade
1 spsk.olie
 Drys m/ lidt hakkede nødder
 
 kold cremefraiche eller blød vaniljeis
 
Opskrift:
1. dag:(Blandes i en stor skål)
3 dl mælk, let lunet
1½ dl sukker
2½ dl mel
Lille smule gær på størrelse med en ært.
+ lidt salt.
Alt blandes godt. Dækkes til med plastfolie. Stå til det bliver godt syrlig og syder og bobler godt. Det tager ca. 1 døgn. Surdejen kan evt. stilles på en radiator eller badeværelse m/ gulvvarme. Kan også stilles nogle timer i komfurets ovn, KUN MED LYSET TÆNDT = ca. 37 grader. Dette giver surdejen den lunhed den skal have for at komme i gang. Herefter skal Herman fodres / tilsættes mel, sukker og mælk fra 2. dag. Surdejen skal syde og boble godt "koge", så er der godt gang i surdejen.

2. Dag: Røres godt inden Herman fodres.
Blandes i dejen:
2½ dl mælk, let lunet
2½ dl sukker
2½ dl mel.
Blandes godt sammen - dækkes til og stilles lunt. Dejen skal stå til den syder og bobler godt. Det tager 1 døgn.

3. Dag: Røres godt inden Herman fodres.
Blandes i dejen:
2½ dl mælk, behøver ikke at lunes
2½ dl sukker
2½ dl mel
Blandes godt sammen.
Dejen tilsættes nu:
8 æg, letpiskede
6½ dl sukker
4 dl vindruekerne olie
12 dl mel *
4 tsk. salt *
4 tsk. kanel *
6½ tsk. vaniljesukker *
5 1/4 tsk. bagepulver *
4 tsk. natron *
* Alt dette blandes godt sammen inden det tilsættes dejen.

Dejen tilsættes yderligere:
100 gr. hakk. Valnødder
100 gr hakk. Chokolade
2 æbler, skåret i små bidder.
Blandes godt.

Dejen fordeles i smurte og melede 4 1½ liters forme. Sættes i kold ovn,175 grader på plade nederste rille i ca. 1 time og 15 minutter. Prøv med 1 træpind om kagen er bagt, ingen rå dej på pinden.

Evt. som pynt:
100 g. smeltet chokolade + 1 spsk. olie.
Drys m/ lidt hakkede nødder.

Serveres med kold creme fraiche eller blød vaniljeis. Du bruger al surdej, så dine venner kan få opskriften. Herman tager jo kun 3 dage.

Herman er vores specielle kage til Jul. Bruges også gerne som gave. Med venlig hilsen Laila





karakterer:
Opskriften er vist 12745 gange,
og udskrevet 257 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-23 08:44:32
Lige den opskrift, jeg ledte efter. Men hvordan laver men den sådan, at man kan dele ud af den til sine venner?