Hermans Kage (Amish Friendship Bread)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Amerika Indsendt af : Laila i Kokkedal Indsendt : Red : |
|
|
1. dag:(Blandes i en stor skål)
3 dl mælk, let lunet 1½ dl sukker 2½ dl mel Lille smule gær på størrelse med en ært. + lidt salt. Alt blandes godt. Dækkes til med plastfolie. Stå til det bliver godt syrlig og syder og bobler godt. Det tager ca. 1 døgn. Surdejen kan evt. stilles på en radiator eller badeværelse m/ gulvvarme. Kan også stilles nogle timer i komfurets ovn, KUN MED LYSET TÆNDT = ca. 37 grader. Dette giver surdejen den lunhed den skal have for at komme i gang. Herefter skal Herman fodres / tilsættes mel, sukker og mælk fra 2. dag. Surdejen skal syde og boble godt "koge", så er der godt gang i surdejen. 2. Dag: Røres godt inden Herman fodres. Blandes i dejen: 2½ dl mælk, let lunet 2½ dl sukker 2½ dl mel. Blandes godt sammen - dækkes til og stilles lunt. Dejen skal stå til den syder og bobler godt. Det tager 1 døgn. 3. Dag: Røres godt inden Herman fodres. Blandes i dejen: 2½ dl mælk, behøver ikke at lunes 2½ dl sukker 2½ dl mel Blandes godt sammen. Dejen tilsættes nu: 8 æg, letpiskede 6½ dl sukker 4 dl vindruekerne olie 12 dl mel * 4 tsk. salt * 4 tsk. kanel * 6½ tsk. vaniljesukker * 5 1/4 tsk. bagepulver * 4 tsk. natron * * Alt dette blandes godt sammen inden det tilsættes dejen. Dejen tilsættes yderligere: 100 gr. hakk. Valnødder 100 gr hakk. Chokolade 2 æbler, skåret i små bidder. Blandes godt. Dejen fordeles i smurte og melede 4 1½ liters forme. Sættes i kold ovn,175 grader på plade nederste rille i ca. 1 time og 15 minutter. Prøv med 1 træpind om kagen er bagt, ingen rå dej på pinden. Evt. som pynt: 100 g. smeltet chokolade + 1 spsk. olie. Drys m/ lidt hakkede nødder. Serveres med kold creme fraiche eller blød vaniljeis. Du bruger al surdej, så dine venner kan få opskriften. Herman tager jo kun 3 dage. Herman er vores specielle kage til Jul. Bruges også gerne som gave. Med venlig hilsen Laila |
|
Opskriften er vist 12745 gange,
og udskrevet 257 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (22 stemmer) |
|
Kommentarer Marieke - 2008-04-23 08:44:32 Lige den opskrift, jeg ledte efter. Men hvordan laver men den sådan, at man kan dele ud af den til sine venner? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne