Sødtsyltede grønne tomater

Sødtsyltede grønne tomater, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Grønne tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.grønne tomater
 
 Forlage:
3 dl.kogt koldt vand
3 dl.eddike
 
 Sukkerlage:
3 dl.forlage
750 g.sukker
3 Nelliker, hele
1 stk.hel ingefær (tørret)
5 cm.Kanelstang
2 tsk.flydende Atamon
 
Opskrift:
Tomaterne skylles, prikkes tæt og dybt og lægges 6 – 12 timer i en lage af eddike og vand (forlagen). De holdes under lagen med et let pres. Derefter kasseres halvdelen af lagen.

Tomaterne koges sagte i resten af lagen i ca. 5 minutter. Sukkeret drysses i. Krydderierne tilsættes. Tomaterne koges videre endnu 10 – 15 minutter alt efter størrelsen. Tomaterne lægges herefter i glas som er skyllet i lidt atamon.

Lagen koges ind i ca. 15 minutter, til den er jævn. Atamon tilsættes. Lagen hældes i glasset, der bindes til med det samme. Hvis lagen bliver tynd i løbet af 1 – 2 uger, er det fordi der trækker saft ud af tomaterne. Problemet løses ved at hælde lagen fra og koge den lidt ind. Der skal så igen tilsættes atamon, før den varm hældes over tomaterne.





karakterer:
Opskriften er vist 21558 gange,
og udskrevet 501 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu