Lammekølle med polenta
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Polenta:
Polentamelet tilsættes det kogende vand med lidt salt, røres sejt og tilsættes lidt friskhakket rosmarin, hvorefter massen lægges i forme og sættes på køl. Mens lammekødet er i ovnen, skæres polentaen i klodser, som steges i olie på alle sider, til de er gyldne. Tilbehør: Auberginerne smøres med olie og bages i ovn ved 180 grader i ca. 25 minutter. Auberginekødet skrabes ud, hakkes groft og sauteres hårdt af med citronsaft, timian, lidt hvidløg, salt og peber, og sættes til side. Spinaten plukkes, skylles og rystes fri for vand, hvorefter den sauteres i smør med salt og peber, og sættes til side. Tomaternes stilk fjernes med et dybt snit ned i tomaten og et krydssnit i skindet på den anden side. Tomaterne blancheres, skind og kerner fjernes, og tomatkødet skæres i fine tern. Nu laver vi fire små "tårne" - ét pr portion - med et lag spinat, et lag aubergine og et lag tomat. Brug et lille cylinderrør som form. Når lammekødet er taget ud af ovnen, bages tårnene i 5 minutter ved 180 grader. Bagningen foregår uden rør. Ingredienserne hænger fint sammen alligevel. Lam: Lammekøllen skæres ud i de forskellige muskeldele: Yderlår, inderlår, lårtunge og klump. Kødet renses helt fri for sener, stykkerne brunes af og smøres med sennep og brødkrumme eller rasp, der er blendet med krydderurter og hvidløg. Lammet sættes i ovnen ved 180 grader i 8 - 10 minutter. Bagefter - mens aubergine-, spinat- og tomattårnene bages - "trækker" kødet oven på ovnen under stanniol. Anretning: Kødet skæres i 5 cm tykke medaljoner. Lammesaucen varmes op og monteres med koldt smør (nogle få terninger) samt salt og peber. Det hele anrettes på tallerkener med tre lammemedaljoner pr. portion. Aubergine-, spinat- og tomattårnene placeres "kl. 11", og polentaen "kl. 2". |
|
Opskriften er vist 13569 gange,
og udskrevet 227 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne